Početna - IZDVOJENO - 9. Tjedan cjeloživotnog učenja u CTK Rijeka
CTK Rijeka

9. Tjedan cjeloživotnog učenja u CTK Rijeka

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine od 28. rujna do 4. listopada brojne organizacije diljem Hrvatske pod motom „Dobro je učiti“ promovirat će cjeloživotno učenje. 9. Tjedan cjeloživotnog učenja je, kao i svake godine, usmjeren na prenošenje poruke o važnosti učenja i mogućnostima koje pruža uključivanje u proces cjeloživotnog učenja.

Centar tehničke kulture Rijeka tijekom cijelog tjedna priprema radionice za sve skupine građana.

U ponedjeljak, 28. rujna, na Sajmu cjeloživotnog učenja na Korzu od 11 do 18 sati predstavit će programe namijenjene građanima i građankama koji će se provoditi tijekom sljedeće godine. Istog tog dana, otvorit će se upisi za besplatne radionice programiranja, robotike i 3D modeliranja namijenjene učenicima, studentima i mladima, kao i radionice digitalne fotografije, obrade fotografije, izrade web stranice i tečaj ECDL-a koje se plaćaju.

Sljedećeg dana, u utorak 29. rujna, počet će ciklus radionica Utorak s penzićima. Radionica je namijenjena svim građanima treće dobi, a cilj joj je povećati digitalnu pismenost istih. Svakog posljednjeg utorka u mjesecu u 11 sati, umirovljenici će moći saznati kako koristiti Google, mail, Skype, Facebook, e-bankarstvo i ostala e-usluge. Prva po redu besplatna radionica bavit će se korištenjem računala.

Učenici i mladi će se u srijedu, 30. rujna, u 17 sati imati priliku upoznati s osnovama automatike i robotike, primjenama robota, logičkim sklopovima i elektronikom na radionici Robo++.Radi se o uvodnoj radionici u radionice robotike koje će se odvijati u CTK Rijeka tijekom cijele školske godine.

Moto Tjedna cjeloživotnog učenja „Dobro je učiti“, posebno je bitan za osobe koje se nalaze u svijetu rada. Prvi korak na putu do pronalaska posla jest prijava na natječaj za posao. Radionica Želim posao!, koja će početi u četvrtak, 01. listopada, u 11 sati, objasnit će okupljenima kako se što bolje predstaviti poslodavcu pisanim putem (kroz životopis i molbu) te uživo na razgovoru za posao.

Za kraj radnog tjedna, u petak 02. listopada, u CTK Rijeka, priprema se predstavljanje programa koje će Centar ponuditi građanima i građankama u narednom razdoblju. Predavanje je zakazano za 11 sati.

Subota 03. listopada je, kako to već tradicionalno biva u CTK Rijeka, rezervirana za programiranje i program Budi++. Učenici osnovnih i srednjih škola, te sve mlade osobe moći će se upoznati s osnovnim računalnim programima kao što su Logo, Phyton i C++. Radionica će se održati od 9 do 12 sati, a nastavit će se u tijekom cijele školske godine.

Sve radionice u potpunosti su besplatne, te će se održati u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka, Školjić 6. Više informacija možete saznati na pozivom na broj telefona +385(51) 327 155, na www.ctk-rijeka.hr ili pridruživanjem na Facebook događaj9. Tjedan cjeloživotnog učenja u CTK Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...