Početna - KULTURA - Advent u Opatiji božićni vikend ispunit će glazbom i atraktivnim programima
Advent Opatija Photo by Petar Kurschner

Advent u Opatiji božićni vikend ispunit će glazbom i atraktivnim programima

U sljedećih tjedan dana ispunjenih događanjima svojim će posjetiteljima pružiti Advent u Opatiji na četiri lokacije: gradskoj tržnici, Adventskom sajmu na Slatini, Ljetnoj pozornici s velikim klizalištem te središnjem okupljalištu kod Umjetničkog paviljona „Juraj Šporer“.

Božićni blagdani nisu samo „vrijeme radosti i mira“, već i vrijeme za uživanje u čarobnoj adventskoj atmosferi, druženju uz kuhano vino i gastronomske specijalitete te izvrsnu glazbu. Sve to – uz besplatan parking vikendom i blagdanima – u sljedećih tjedan dana ispunjenih događanjima svojim će posjetiteljima pružiti Advent u Opatiji na četiri lokacije: gradskoj tržnici, Adventskom sajmu na Slatini, Ljetnoj pozornici s velikim klizalištem te središnjem okupljalištu kod Umjetničkog paviljona „Juraj Šporer“.

Kao „zagrijavanje“ za predbožićni vikend, u petak će poslužiti druženje s Orašarom i vilenjacima u Šporeru od 16 do 19 sati, nakon čega će večer biti ispunjena glazbenim nastupima. Od 18 sati u hotelu Continental nastupa Passion Play, a na tržnici Trio Luna, dok će se u 19 sati instrumenata prihvatiti legenda Ri Rocka Davor Lukas Bajo i prijatelji. U isto vrijeme u restoranu hotela Admiral zasvirat će Srećko Valušek, a glazbenu će večer zaključiti nastup pijaniste Davida Baumgartena u hotelu Palace.

Subotnje jutro obilježit će etno-gastro program u sklopu Adventskog sajma na Slatini, gdje će od 12 do 13 sati nastupiti Folklorni ansambl Zora, a posjetiteljima će se podijeliti i tradicionalna jela ovog kraja. Već prije toga, od 10 sati, krenut će animacijski program za djecu u Šporeru, koji će potrajati sve do 19 sati, s naglaskom na predstavu „Orašar u Zemlji čudesa“ u 17:00 h, dok će poslijepodne ispred Šporera glazbenim nastupima začiniti Face od 16 sati te Whiteheads od 19 sati.

Nova gastronomska uzbuđenja posjetitelje čekaju na tržnici gdje u 18 sati počinje Burger & Craft Night uz nastup grupe It Takes Two, a u isto vrijeme u hotelu Continental zasvirat će Tri kralja.  Večer će proteći uz nešto ozbiljniji „soundtrack“, jer u 20 sati u hotelu Palace nastupa Spart Jazz Duo, a u centru Gervais održat će se svečani novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije pod ravnanjem Nade Matošević Orešković te uz solističke nastupe sporanistica Vedrane Šimić i Marijane Prohaske te basa Ivana Šarića. 

U druženju s Orašarom i vilenjacima mališani će moći uživati i tijekom nedjeljnog jutra i poslijepodneva, od 10 do 19 sati u Šporeru, a jutro „po svom guštu“ ljubitelji gastronomskih iznenađenja imat će na tržnici uz gastro-događanje Gourmet Street Food. Glazbenu podlogu za ugodno druženje dat će Coffee Shop Acoustic koji od 11 sati nastupa na terasi hotela Continental te Katja Budimčić čiji tradicionalni božićni koncert na terasi hotela Milenij počinje točno u podne.

Vokalne uspješnice posjetitelje Najljepšeg Adventa uz more očekuju i u poslijepodnevnim satima, jer od 16 sati ispred Šporera nastupa Klapa Baladur, a u isto vrijeme krenut će i djeci omiljena potraga za božićnom čarolijom koju organizira Društvo „Naša djeca“ Opatija. Nakon zabave uz traganje za poklonima, Teatar Oz „zavrtit“ će „Vrtuljak“, inovativnu predstavu za djecu koja će se održati u Šporeru s početkom u 17 sati. 

Večer će glazbom ispuniti Barcode koji nastupa u hotelu Continental od 18 sati, Spart Jazz Quartet koji će zasvirati pred Šporerom u 19 sati te Domagoj Vičević gitarističkim nastupom u hotelu Palace od 20 sati.

Photo by Petar Kurschner

Badnjak je tradicionalno u Opatiji dan za druženje na mrkatu, pa će tako i ove godine od 10 sati tržnica ugostiti druženje gradonačelnika s građanima uz prigodnu marendu i glazbene nastupe. A glazbom će biti ispunjen i čitav dan – već od 11 sati kada u hotelu Continental nastupa Trio Swing pa sve do prvih minuta Božića u koji će posjetitelje ispred Šporera uvesti DJ Miro čiji Retro božićni party počinje u 21 sat. Prije toga, od 12 do 19 sati Šporer će ponovo biti mjesto za druženje s Orašarom i vilenjacima, dok će od 15 sati ispred paviljona glazbu puštati DJ Super Sayan. Od 16 do 19 h Kućica Orašara i vilenjaka ponovno će ugostiti odlično posjećeni poštanski ured Vilenjaka zbog velikog interesa djece i odraslih da izrade personaliziranu božićno-novogodišnju čestitku s besplatnom fotografijom i pošalju je svojim najdražim.

Na tržnici će u 16 sati zapjevati Klapa Nevera, a u 18 sati zasvirati Xfinitiy Band, a u isto vrijeme božićni koncert održat će Opatijka prekrasnog glasa Martina Majerle u hotelu Continental. Od 20 sati kreću nastupi Mystic Rose Duo u hotelu Palace te Gordana Glavana u hotelu Admiral.

Božićni program počet će već u ranim jutarnjim satima, glazbenim doručkom uz Edina Pecmana u hotelu Palace, a Trio Asi svojim će nastupom u 10 sati ispred Šporera posjetiteljima Opatije zaželjeti sretan Božić. U 12 sati počet će druženje s Orašarom i vilenjacima, a u isto vrijeme zasvirat će Pešekani Trio na terasi hotela Continental te Memento na terasi hotela Milenij. Prigodnim repertoarom svoj će božićni nastup, od 16 sati ispred Šporera, ispuniti Kvartet Veljak, a na istom mjestu u 19 sati zamijenit će ih uvijek dobro raspoloženi Kantridersi. Božićnu će večer notama ispuniti Sunny Side Duo čiji nastup u hotelu Continental počinje u 18 sati, David Baumgarten te Gordan Glavan, koji će nastupiti u hotelu Palace odnosno hotelu Admiral od 20 sati. 

Dobre zabave neće nedostajati niti posljednjeg dana „produženog božićnog vikenda“, jer u srijedu 26. prosinca, na blagdan Sv. Stjepana, posjetitelje Opatije ponovo očekuje dan prepun glazbe i animacije za djecu. Orašari i vilenjaci najmlađe će zabavljati od 12 do 19 sati u Šporeru, a muzičari će s nastupima krenuti već od 11 sati kada će na terasi hotela Continental nastupiti Exotic Pop Duo. Ispred Šporera u 16 sati zasvirat će Dino Antonić & 4 Shades, nakon kojih će na pozornicu stupiti Fanaa od 19 sati, a program će zaključiti Edin Pecman pijanističkom večeri u hotelu Palace, s početkom u 20 sati, navodi se u priopćenju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

GRAD OPATIJA – Javni poziv za financiranje javnih potreba u 2021.

Prijave do 16. studenog 2020. Na temelju članka 6. Pravilnika o financiranju javnih potreba, gradonačelnik Grada Opatije raspisuje JAVNI POZIV ...