Početna - IZDVOJENO - Advent u Rijeci
Advent u Rijeci

Advent u Rijeci

Tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci i ove godine nudi raznovrstan program za Riječane i posjetitelje Rijeke. Manifestacija će trajati od 27. studenoga do 7. siječnja iduće godine i uz prigodni blagdanski sajam nuditi zanimljive glazbene, plesne i zabavne programe, doček Svetog Nikole, Djeda Mraza i Nove godine te humanitarne akcije.

Program Adventa u Rijeci najavili su u Salonu Grada Rijeke gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa i Darija Šetula iz tvrtke Promocija.

Za sve Riječane i posjetitelje našega grada, Grad Rijeka je i ove godine u suradnji s partnerima – Turističkom zajednicom Grada Rijeke i tvrtkom Promocija pripremio bogat i veseo program tradicionalne manifestacije Advent u Rijeci koja započinje ovu nedjelju 27. studenoga paljenjem prve adventske svijeće na Koblerovom trgu, kao i blagdanske rasvjete, te traje do 7. siječnja iduće godine.

U sklopu ove manifestacije bit će organiziran prigodni blagdanski sajam, a uz njega i osamdesetak zanimljivih programa u kojima će sudjelovati brojni izvođači, od glazbenika i plesača do raznih zabavljača.

Poseban naglasak bit će stavljen na gastro ponudu uz prezentacije i degustacije na riječkom Korzu, a neizostavni dio Adventa čini i klizalište Morska pahuljica koje se otvara 25. studenoga. Kako je gradonačelnik Obersnel napomenuo, i ove će godine biti organizirano učenje klizanja za učenike osnovnih škola, a ostali će imati priliku iznajmiti klizaljke ili donijeti svoje te pokazati klizačko umijeće.

Naravno, ovogodišnji Advent uključuje i doček Svetog Nikole i doček Djeda Mraza te zabavu za sve u Novogodišnjoj noći, kada će na Korzu nastupiti Iz@ i Borgie, En Face, Belfast Food i zvijezda večeri Gibonni.

Humanitarnu notu posljednjem mjesecu u godini i Adventu dat će Projekt Rijeka dobrih želja kojim će se prikupljati sredstva za Centar za autizam Rijeka, a o čemu če, kako je najavljeno, još naknadno biti govora.
Potpune informacije o zbivanjima u Rijeci mogu se pronaći na stranicama manifestacije Advent u Rijeci.

Direktor Turističke zajednice Škarpa istaknuo je kako je prošle godine turistički promet u prosincu bio 12% veći te izrazio nadu da će se ovim aktivnostima taj broj još povećati te da će na zadovoljstvo svih smještajni kapaciteti na području grada Rijeke biti popunjeni.

U prosincu, najveselijem mjesecu u godini kada čitav niz događanja Korzu i cijelom gradu daje novo ruho, svatko može pronaći nešto za sebe, zaključio je gradonačelnik Obersnel.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...