Početna - IZDVOJENO - Afera: Voditeljica porezne Ispostave Opatija ukrala 356.000 kn
Novac
web

Afera: Voditeljica porezne Ispostave Opatija ukrala 356.000 kn

Afera trese poreznu Ispostavu Opatija Područnog ureda Rijeka.

Naime, Uskok je naveo da sumnjiči voditeljicu porezne Ispostave Opatija Područnog ureda Rijeka, K.F (51), da je zajedno s muškom osobom V.F. (53) zlouporabila položaj. Točnije, sumnjiči se da je krivotvorila  službene isprave i tako nezakonito prisvojili čak 356.000 kuna!

Kako Uskok navodi K.F. u razdoblju od studenoga 2011. do veljače 2017., a sve u dogovoru s V. F., višak uplaćenih prihoda poreznih obveznika nije vraćala na  račune građana. Također je ručno stornirala godišnje obveze kako bi stvorila fiktivnu pretplatu. Tada bi se putem naloga za preknjiženja prikazale kao pogrešne uplate i zatim je kao ovlaštenika za povrat poreza navodila svoj tekući račun i račun V. F.

Uskok smatra da su na taj način oštetili proračun Grada Opatije za najmanje 256.549 kn, proračun Republike Hrvatske za najmanje 58.122 kn, proračun Primorsko-goranske županije za najmanje 22.087 kn, proračun HZZO-a za najmanje 8.368 kn, proračun Općine Matulja za najmanje 6.819 kn te proračun Grada Rijeke za najmanje 3.678 kn.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...