Početna - IZDVOJENO - Akcija „Za njihov pogled“ pomaže djeci s oštećenim vidom Osnovne škole Pećine
OŠ-Pećine

Akcija „Za njihov pogled“ pomaže djeci s oštećenim vidom Osnovne škole Pećine

U četvrtak, 15. prosinca, Osnovnoj školi Pećine uručena vrijedna donacija didaktičkih pomagala Rotary kluba Rijeka u sklopu humanitarne akcije „Za njihov pogled“ za djecu s oštećenim vidom Osnovne škole Pećine.

Donaciju je ravnateljici Škole Jasni Vukonić Žunić uručio Sandro Viškanić, predsjednik Rotary kluba Rijeka. Humanitarnu akciju „Za njihov pogled“ za djecu s oštećenim vidom Osnovne škole Pećine organizirao je Rotary Club Rijeka.

Donirane multisenzorne didaktičke igračke među kojima su zidna premetaljka, magnetni labirint, igra ravnoteže, ploča zupčanici, ploča s kuglicama i druge, biti će postavljene u unutarnji i vanjski prostor škole, a već su u četvrtak djeca mogla iskušati dio pomagala koja su ih oduševila.
Na školskom igralištu kojeg okružuje žičana ograda planira se postavljanje ploča za pisanje u obliku cvjetova u boji koji se montiraju na ogradu. Uz mogućnost kreativnog izražavanja za sve učenike škole, ovi paneli – igračke služiti će i kao orijentir slabovidnom dječaku koji inače ne može vidjeti žičanu ogradu. Druge igre i didaktičke igračke biti će postavljene u prostoru školskih hodnika. Riječ je o zidnim igrama koje pružaju mogućnost interakcije putem igara koje potiču razvoj motoričkih vještina, logičkog zaključivanja, vizualne percepcije te kognitivnog povezivanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com