Početna - IZDVOJENO - Akcija sakupljanja i recikliranja starog papira Zeleni korak-dm nagradio učenike OŠ Petar Zrinski iz Čabra
cabar1

Akcija sakupljanja i recikliranja starog papira Zeleni korak-dm nagradio učenike OŠ Petar Zrinski iz Čabra

Učenici OŠ Petar Zrinski već su treću godinu među najboljim mladim ekolozima. U petak, 18. studenog, dm je učenicima OŠ Petar Zrinski iz Čabra predao nagradu koju su zaslužili zbog doprinosa u akciji Zeleni korak. U akciji prikupljanja i recikliranja starog papira Učenici OŠ Petar Zrinski prikupili su i reciklirali više od osam tona starog papira, a dm ih je kao jednu od jedanaest najuspješnijih škola u akciji Zeleni korak nagradio prijenosnim računalom Lenovo.

Ovo je treća godina zaredom kako su učenici Osnovne škole Petar Zrinski među najuspješnijim školama koje sudjeluju u ekološkoj akciji Zeleni korak. Za njihov doprinos zaštiti okoliša dm ih 2014. nagradio pametnom pločom i kantama za sortiranje otpada, a 2015. godine škola je zahvaljujući malim ekolozima od dm-a dobila elektronički mikroskop.

„Akcijom Zeleni korak želimo potaknuti djecu da od malih nogu budu svjesni važnosti očuvanja okoliša kako bi, kada odrastu, bili ekološki odgovorni građani. Učenici OŠ Petar Zrinski ne samo da su na dobrom putu da to i postanu, oni to već i jesu – u tri su godine prikupili gotovo 30 tona starog papira čime su među najuspješnijim sakupljačima starog papira u Hrvatskoj. Svojim su eko angažmanom ostavili trajan pečat u očuvanju okoliša i uvjereni smo kako će i u budućnosti zelenim korakom nastaviti činiti velike eko promjene u svojoj zajednici“, istaknula je Alma Antičević, područna menadžerica dm-a.

U Zelenom koraku sudjelovali su učenici 153 škole iz cijele Hrvatske koji su sakupili i reciklirali više od 270 tona starog papira. Uz OŠ Petar Zrinski, dm će nagraditi još deset osnovnih škola koje su bile najuspješnije u akciji Zeleni korak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...