Početna - IZDVOJENO - Akcija “Tjedan kolektivne sadnje stabala” u Kastvu

Akcija “Tjedan kolektivne sadnje stabala” u Kastvu

Grad Kastav se priključio nacionalnoj akciji Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021 godine i grad će biti bogatiji za 90 stabala i 60 novih grmova.
Novi drvoredi ili pojedinačna stabla već su zasađena na Belićima, parkingu u Spinčićima, uz igralište Petra Jurčića, na Belvederu i ulici 111. brigade, a tijekom ožujka zasadit će se oko novog Sportsko-rekreacijskog centra, u ulici Štivar, na igralištu Miserkino, u Tometićima, te pokraj groblja.
S obzirom na to da akcija ima i edukativni karakter u nju će se ovog tjedna uključiti i Dječji vrtić Vladimir Nazor, sa sadnjom kruške i jabuke, te kastavska Udruga umirovljenika i starijih osoba koja će u svom vrtu posaditi nove masline i vinovu lozu.
Prošle su godine zasadili ukupno 115 čempresa, lipa i kestena na pet lokacija, a ove je godine broj lokacija još i veći je Kastav bogatiji za više od 200 mladih stabala. Ovih dana kreće i proljetno uređivanje svih zelenih površina na području grada i redovito orezivanje stabala, a potom i sadnja cvijeća.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti ...