Početna - IZDVOJENO - Akcija za 5! U Rijeci
Dan akcije za 5!!!

Akcija za 5! U Rijeci

Akcija za 5! naziv je projekta na temu „Razvoj vještina mladih“ u sklopu kojeg 80-tak srednjoškolaca iz Rijeke podijeljenih u grupe i raspoređenih u prostorije Gradske uprave, uz pomoć koordinatora razvija projektni prijedlog koji će iznijeti pred kolegama na simuliranoj sjednici Gradskog vijeća, te među sobom odlučiti o najboljem projektnom prijedlogu. Pobjednički projekt dobit će, za izvedbu koja je planirana do ožujka 2016., i financijsku potporu Grada Rijeke u iznosu od 5.000 kuna, a Udruga Delta pružit će mu stručnu i tehničku pomoć.

Projekt „Mislim globalno, djelujem lokalno“, koji je za riječke srednjoškolce posljednjih deset godina uspješno izvodila Udruga Delta, u suradnji s Gradom Rijekom, i ove godine ima svoje centralno događanje u prostorijama Gradske uprave.

Projekt „Dan akcije“ se ove godine održava po deseti put pod imenom „Akcija za 5!“, a u njemu aktivno sudjeluje 87 učenika koji dolaze iz 13 srednjih škola u Rijeci. Projekt provodi Udruga Delta u suradnji sa Gradom Rijekom uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako činjenica da se “Dan akcije” ove godine održava po deseti put govori da je riječ o hvalevrijednom projektu. „Ovo je prilika da mladi vide kako izgleda proces od donošenja neke ideje ili odluke do njene realizacije na lokalnom nivou. Želim svima puno uspjeha i neka najbolji pobijedi“- rekao je Filipović.

Sudionici akcije podijeljeni su u grupe i raspoređeni u prostorije Gradske uprave gdje uz pomoć koordinatora razvijaju projektni prijedlog koji će iznijeti pred kolegama na simuliranoj sjednici Gradskog vijeća, te među sobom odlučiti o najboljem projektnom prijedlogu.

Cilj projekta je pružiti mogućnost mladim srednjoškolcima da razviju sposobnosti potrebne za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini te da se na taj način poveća razina aktivnog sudjelovanja mladih u svojoj lokalnoj zajednici; informirati riječke srednjoškolce o radu gradske uprave, te ih potaknuti na promišljanje o projektnim idejama u okviru određene teme.

Pobjednički projekt dobit će, za izvedbu koja je planirana do ožujka 2016., i financijsku potporu Grada Rijeke u iznosu od 5.000 kuna, a Udruga Delta pružit će mu stručnu i tehničku pomoć.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...