Početna - IZDVOJENO - Akcija zamjene tetra ambalaže za sadnice povrća
akcija

Akcija zamjene tetra ambalaže za sadnice povrća

U srijedu je u Informativnom centru grada Rijeke predstavljena je akcija Komunalnog društva Čistoća “Reciklaža nije gnjavaža, svaki balkon zelenilu je sklon” koja će se održati na Korzu ispred Radio Rijeke, u ponedjeljak, 23. svibnja 2016. godine s početkom u 10 sati.

Akcija će se provesti na način da svaki građanin koji donese pet praznih, uredno složenih višeslojnih (tzv. tetra) ambalaža zauzvrat dobije tri sadnice malog balkonskog povrća – u ovom slučaju rajčice, bosiljka i peršina – uz kratak opis biljke, korisna svojstva i upute o uzgoju.

Akciju su predstavili Jasna Kukuljan, pomoćnica direktora KD Čistoća, Bia Gec, projektantica zelenih površina, Danijela Matejčić Miletić, tehnologinja zaštite okoliša i Milan Zagorac, službenik za odnose s javnošću.

Ovom akcijom KD Čistoća se pridružuje inicijativi u sklopu projekta Europska prijestolnica kulture 2020. koja je vođena željom da se gradske površine, trgovi, ulice, prozori i balkoni ozelene biljkama koje su mirisne, jestive, autohtone te koje imaju dodatnu svrhu osim one ukrasne.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...