Početna - IZDVOJENO - Anketa 2×1 komunikacije: HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji prednost u VI. izbornoj jedinici
anketa
web

Anketa 2×1 komunikacije: HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji prednost u VI. izbornoj jedinici

Agencija 2×1 komunikacije provela je istraživanje o popularnosti političkih stranaka i političara u VI. izbornoj jedinici. Prema anketi, HDZ i Domoljubna koalicija osvajaju prednost ispred SDP-a i njihovih partnera.

VI. izborna jedinica obuhvaća jugoistočni dio Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačku županiju i jugoistočni dio Grada Zagreba. Anketa je provedena telefonski od 3. do 9. listopada na uzorku od 1.041 ispitanika.

Da se izbori održavaju danas, najviše ispitanih glas bi dalo HDZ-u, njih 26,32%. SDP ne zaostaje puno na drugom mjestu, a za njih bi se odlučilo 26,13% ispitanih. Na trećem mjestu nalazi se MOST s 4,80% podrške. Četvrti je ORaH (4,61%), slijede Živi zid (4,03%), HNS (2,59%), Uspješna Hrvatska (2,40%), HSS (2,21%), M. Bandić 365 (2,02%) itd. Neodlučnih je 17,58%.

Kada su u pitanju koalicije, Domoljubna koalicija također ima prednost. Tako HDZ s partnerima osvaja 31,51% glasova. Novom Kukuriku savezu naklonjeno je 30,84% birača u ovoj izbornoj jedinici.

Preračunato u mandate, jedni i drugi osvajaju po sedam saborskih mjesta iz ove jedinice.

Domoljubna koalicija prema istraživanjima ove agencije ima prednost u II., IV., V., VI., VII. i IX. izbornoj jedinici. SDP s partnerima popularniji je u III. i VIII. izbornoj jedinici. Još se moraju obraditi I. i X. jedinica.

Domoljubna koalicija prema istraživanjima ove agencije ima prednost u II., IV., V., VI., VII. i IX. izbornoj jedinici. SDP s partnerima popularniji je u III. i VIII. izbornoj jedinici. Još se moraju obraditi I. i X. jedinica. Kada gledamo mandate iz obrađenih jedinica, HDZ i Domoljubna koalicija imaju najviše mandata, njih 57. SDP i koalicija su drugi i osvajaju 45 mandata. Slijede HDSSB (tri), IDS, PGS (tri), Uspješna Hrvatska (tri) i Živi zid s jednim osvojenim mandatom.

Kada je u pitanju popularnost političara, anketirani su mogli birati između predsjednika HDZ-a i predsjednika SDP-a. Tomislav Karamarko popularniji je političar, a za njega se odlučilo 23,15% ispitanih. Zoran Milanović izbor je za 23,05% ispitanih. Odgovor ‘Niti jedan’ dalo je 32,95% ispitanih, a neodlučno je 20,85% birača u VI. Izbornoj jedinici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...