Početna - IZDVOJENO - Anketa: HDZ vodi i u Dalmaciji
domoljubna koalicija

Anketa: HDZ vodi i u Dalmaciji

Istraživanje na uzorku od 10.000 ljudi koje je za RTL provela Promocija plus pokazalo je da, nakon Slavonije, i u Dalmaciji pobjeđuje HDZ.

Prednost HDZ-a i Domoljubne koalicije najveća je, tradicionalno, u IX. izbornoj jedinici koja obuhvaća sjevernu Dalmaciju i Liku gdje ova koalicija, prema istraživanju, osvaja 55 posto glasova dok SDP-ova koalicija osvaja 27,3 posto glasova.

Ove dvije koalicije ujedno su i jedine koje prelaze izborni prag u IX. izbornoj jedinici. Preračunato u mandate, HDZ dobiva 10, a SDP 4.

U X. izbornoj jedinici koja obuhvaća južni dio Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvansku županiju HDZ-ova koalicija, prema istraživanju, osvaja 43,3 posto glasova, a SDP-ova 33 posto. Prag prelazi i MOST koji osvaja 11 posto glasova birača.

Preračunato u mandate za HDZ je to 7, za SDP 5 i za MOST jedan mandat.

U Saboru je s dvije dalmatinske (IX. i X.) i dvije slavonske izborne jedinice (IV. i V.) ispunjeno 56 mjesta – HDZ u RTL-ovom istraživanju vodi s 32, SDP ima 20, HDSSB tri i MOST jedan mandat.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otuđeno gorivo na području Opatije

Tijekom proteklih desetak dana policija je zaprimila deset prijava o krađi goriva. Noćas je na Čavlima nepoznati počinitelj provalio u ...