Početna - IZDVOJENO - Aplikacija Bike Rijeka osvojila 2. Mjesto na Festivalu Tourmap 2015.
Bike Rijeka
web

Aplikacija Bike Rijeka osvojila 2. Mjesto na Festivalu Tourmap 2015.

Prema odabiru stručnog žirija, aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka osvojila je 2. mjesto u kategoriji “Electronic maps and travel guides”, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

Cilj Tourmap festivala je usporediti i izdvojiti najbolje mape i vodiče iz cijeloga svijeta. Odluka  stručnog žirija pri izboru najboljih proizvoda ovisi o nekoliko stavki: prvi dojam (subjektivni dojam o proizvodu na prvi pogled), kartografska kvaliteta (čitljivost, transparentnost, jasnoća kataloga i indeksa), ažurne informacije i njihov prikladan izbor u skladu s ciljanim korisnikom, prikladnost, ispravnost i relevantnost tekstova, fotografija i slika te praktičnost s tehničke strane.

Projekt Biciklističke transverzale Riječkog prstena i aplikacija Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije destinacije Riječkog prstena, a objedinjavaju postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu.

Mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz 8 gradova i općina Riječkog prstena: Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar. Najveća je pažnja posvećena prikazu staza i navigacija po njima, a staze se mogu birati po težini ili jednostavno prema lokaciji na karti.

Navigacija stazom, osim same putanje, prikazuje i statistiku vožnje, vrijeme vožnje, prijeđenu udaljenost i brzinu. Tijekom vožnje, na Google karti prikazane su i atrakcije uz koje se prolazi, moguće je pronaći kontakt informacije o ugostiteljskim objektima, smještaju te ostale pomoćne servise.

Uz kreativnu agenciju Molekula, u realizaciji projekta sudjelovale su Turistička zajednica grada Rijeke i Riječkog prstena – Grada Bakra, Općine Čavli, Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Kostrena, Grada Kraljevice, Općine Jelenje te Općina Klana. Projekt je također prepoznat i sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice.

Više o mobilnoj aplikaciji Bike Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...