Početna - IZDVOJENO - U Art-kinu Croatia sjećanje na glumačku karijeru Davida Bowieja
david bowie

U Art-kinu Croatia sjećanje na glumačku karijeru Davida Bowieja

U Art-kinu Croatia prisjetit ćemo se Davida Bowieja u njegovim vrhunskim glumačkim ulogama – od Nikole Tesle, preko zatvorenika u japanskome logoru, do izvanzemaljca. “In memoriam: David Bowie” na repertoaru je Art-kina od 13. do 15. lipnja svaku večer u 20 sati.

Ciklus počinje znanstveno-fantastičnom dramom “Čovjek koji je pao na zemlju” Nicolasa Roega(1976.) u ponedjeljak 13. lipnja. Thomas Jerome Newton (David Bowie) humanoidni je izvanzemaljac i jedina nada planete osuđene na propast. Kako bi spasio svoju vrstu, dolazi na Zemlju koja mu se čini idealnom planetom za nastavak života. Zahvaljujući znanju većem od ljudskoga, uspješno kreira nekoliko izuma koji mu donesu veliko bogatstvo. Tajna njegova podrijetla uskoro biva otkrivena, a time Thomas otkrije sve mane ljudske rase.

Ratna drama “Sretan Božić, gospodine Lawrence” Nagisa Ôshime iz 1983. godine prati odnos četvorice ljudi u japanskome zatvoreničkom logoru: Jacka Celliersa (Bowie), problematičnog zatvorenika s mračnom tajnom iz djetinjstva, kapetana Yonoija (Ryuichi Sakamoto), mladog upravitelja logora, pukovnika Johna Lawrencea (Tom Conti), britanskog časnika koji tečno govori japanski, te narednika Hare (Takeshi Kitano) s kojim Lawrence razvije neobično prijateljstvo. Film se ponajviše bavi komunikacijom između dvije vrlo različite kulture. Film igra u utorak 14. lipnja.

U napetoj mističnoj drami “Prestiž” Christophera Nolana, snimljenoj 2006. godine, priči punoj preokreta i tajni, dva iluzionista viktorijanskog doba započinju rivalstvo koje će eskalirati u borbu trikovima i neutaživu želju za otkrivanjem tajni zanata onog drugog. Lakomisleni, profinjeni Robert Angier (Hugh Jackman) je zabavljač masa, a grubi čistunac Alfred Borden (Christian Bale) kreativni genij kojem nedostaje samouvjerenosti da bi na sceni pokazao svoje mađioničarske zamisli. Udružuju se i kreću kao prijatelji i partneri. No, kad njihov najveći trik krene po zlu, postaju doživotni neprijatelji. U filmu Bowie tumači ulogu Nikole Tesle, a film je na repertoaru Art-kina u srijedu 15. lipnja.

Program provodi Art-kino Croatia u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...