Početna - GOSPODARSTVO - Na autocestama PGŽ dobrodošlicu žele Primorka i Goranka!

Na autocestama PGŽ dobrodošlicu žele Primorka i Goranka!

Na autocesti od Rijeke do Bosiljeva te od graničnoga prijelaza Rupe do skretanja za Krčki most postavljeni su natpisi dobrodošlice s oznakama tih cestovnih dionica i novim imenima – Goranka i Primorka, izvijestili su iz Primorsko-goranske županije.

Inicijativu da se imenuju primorsko-goranske autoceste pokrenuo je 2014. zamjenik župana Marko Boras Mandić, a poduprli su je članovi Županijske skupštine te uputili mjerodavnome Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Prijedlog je, navode iz županije, analiziran, dobio je potrebne suglasnosti i usklađen je s propisima pa su ploče s imenima postavljene 20. prosinca.

“Iznimno sam zadovoljan jer je dobivanje naziva za ove prometnice plod demokratski provedene procedure. Prijedloga je bilo nekoliko, a s pet tisuća glasova pobijedila su imena Primorka i Goranka. Nakon toga moj je prijedlog jednoglasno prihvaćen na Županijskoj skupštini, što je bio jedan od rijetkih primjera kooperativnosti svih političkih grupacija, od SDP-a do HDZ-a”, rekao je Boras Mandić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastav – Poziv za dodjelu „poklon bona prvašićima“

Pozivaju se roditelji čija su djeca upisana u prvi razred osnovnih škola izvan područja grada Kastva u školskoj godini 2018./2019., a imaju ...