Početna - IZDVOJENO - Automobilistička utrka „Inter cars Učka 2015“
inter-cars
web

Automobilistička utrka „Inter cars Učka 2015“

Dulja staza, više natjecatelja i atraktivan popratni program samo su neke od novosti koje očekuju sve posjetitelje 2. izdanja utrke Inter cars Učka 2015. iz kalendara discipline Formula Driver.

Natjecanje će se održat 12. srpnja na legendarnoj brtdskoj stazi na Učki, a dan ranije (11. srpnja) u vremenu od 16 do 19 sati zakazan je tehnički prijem u samom centru. U nedjelju, 12. srpnja u 9:00 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje. Prema riječima organizatora iz AK Opatija motorsport, koji utrku realiziraju uz pomoć članova AK Učka sport iz Matulja, broj prijava iz dana u dan raste.

Drago nam je da su naš prošlogodišnji trud prepoznali mnogobrojni vozači i sponzori te da ove godine imamo veliki interes u oba segmenta, a uspjeli smo osigurati i respektabilne sponzore koji će nas popratit. Uz iznimnu suradnju s tvrtkom Inter cars, po kojoj i utrka nosi ime, ove godine pridružila nam se tvrtka Auro domus, a službeno vozilo natjecanja je Mercedes, koji smo osigurali s auto kućom Šop iz Matulja, napomenuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija U sportskom segmentu ovogodišnja organizacija je zahtjevnija obzirom da će staza biti nešto duža u odnosu na prošlogodišnju, a i prema najavama očekuje se više vozača. Utrka će se bodovati za Prvenstvo auto i karting lige Zapad, a osim vozača iz Istarske i Primorsko – goranske županije, očekuje se i veliki broj vozača iz ostalih dijelova Hrvatske kao i onih iz Italije i Slovenije, koji će nastupiti promotivno. Također, ove godine priprema se i promotivno revijalno natjecanje pod nazivom ‘Nagrada Auro domus’, čiji je pokrovitelj navedena tvrtka, a gledatelje očekuju brojna iznenađenja – od promo vožnji do kola sreće sa bogatim nagradama.

Podsjetimo, Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma, i pogodna je za vozače svih profila – slalomaše, brdaše ili relijaše, jer će svi oni imati podjednake mogućnosti u ostvarenju najboljeg rezultata. Ujedno je to i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu. Vozači će na brzim i ravnim dijelovima djelomično biti usporeni sa osam šikana, koliko ih je predviđeno duž staze, dok će zavoji biti čisti.

Prošlogodišnje natjecanje pokazalo se kao puni pogodak, kako u sportskom segmentu tako i u turističkoj valorizaciji manifestacije koja je imala direktan financijski input u uslužni sektor na Opatijskoj rivijeri. Obzirom da smo lani bili izuzetno zadovoljni odazivom vozača i publike, a u današnje vrijeme okupiti toliki broj automobilista je zaista veliki uspjeh, vjerujemo da će i ove godine sve proći prema našim željama i planovima, a poznavajući entuzijazam ove ekipe te obzirom na dosadašnje vrlo uspješne manifestacije koje su organizirali članovi i prijatelji AK Opatija motorsporta ne sumnjamo da će i “Inter Cars Učka 2015″ opravdati sva naša očekivanja, dodao je Puž.

Zbog održavanja utrke, u nedjelju, 12.07.2015. godine od 8:00 do 19:00 za sav javni promet biti će zatvorena županijska cesta (Ž 5047) od Veprinca (Tumpići) do bivšeg odmarališta INA.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...