Početna - GOSPODARSTVO - Autotrans mijenja naziv u Arriva

Autotrans mijenja naziv u Arriva

Sredinom ljeta ove godine objavljeno je kako je njemačka tvrtka Arriva, koja je dio jedne od najvećih svjetskih prijevozničkih tvrtki, Deutsche Bahna, preuzela 78,34 posto Autotrans grupe.

Time je riječki prijevoznik, koji doduše posljednjih godina svoje sjedište ima u Cresu, svojih približno 500 autobusa prepustio novom vlasniku. Godišnji prihod na razini Autotrans grupe, u koju još spadaju Autoprometno poduzeće (APP) iz Požege, Velebit turist iz Gospića, Autopromet Slunj i Autotrans Lika, dosegnuo je oko 380 milijuna kuna, a zajedno imaju 1000 zaposlenih.

Ovih dana Autotrans je dobio i prvi autobus obilježen s novim vizualnim identitetom te će prema svemu sudeći naziv Autotrans u dogledno vrijeme postati “dio povijesti”, a ubuduće će poslovati pod nazivom Arriva te pratećim obilježjima.

“Novo ime i vizualni identitet simbolički predstavljaju početak novog razdoblja u poslovanju tvrtke u čijem su središtu interesa korisnici i kontinuirano prilagođavanje usluge njihovim potrebama u svrhu unapređenja korisničkog iskustva. Usporedo s brigom za korisnike intenzivno ćemo raditi na ojačavanju i nadograđivanju snažnih temelja poslovanja u svrhu daljnjeg rasta i razvoja na domaćem i europskom tržištu. Pred nama je uzbudljivo putovanje stvaranja Arriva brenda čija snaga će proizlaziti kako iz naše liderske pozicije u Hrvatskoj tako i iz maksimalne posvećenosti kvaliteti, sigurnosti, inovativnosti, okolišu i potrebama korisnika”, rekao Dražen Divjak generalni direktor Arriva Hrvatska.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obavijest – naplata naknade Hrvatskih voda za uređenje voda

Grad Opatija je od 2020. godine, sukladno zahtjevu Hrvatskih voda, preuzeo poslove naplate naknade za uređenje voda, koja se naplaćuje ...