Početna - GOSPODARSTVO - Autotrans više nije riječki prijevoznik
autotrans
foto: web

Autotrans više nije riječki prijevoznik

Nakon više od 67 godina, poznati riječki prijevoznik Autotrans, koji je najveći hrvatski prijevoznik, više nije riječki. Kako se doznaje, zbog prevelikih troškova koje je imao na području Grada Rijeke čelnici Autotransa su odlučili na preseljenje i kao svoje novo sjedište odabrali Cres.

Naime, nakon što su prijašnjih godina izgradili novi servisni centar na Korčuli, kolodovor u Novalji i renovirali onaj u Rabu, sada planiraju graditi servisni centar u Poslovnoj zoni Volnik na Cresu, kao i poslovno-stambeni objekt na lokaciji postojećih garaža. U planu je i kupnja zemljišta na Braču na kojem će se graditi servis, kao i obnova kolodvora u Supetru i Korčuli na čemu u Autotransu rade s lokalnim samoupravama. Na Krk bi se u perspektivi također selio servis, na čijem bi se mjestu trebalo igraditi stambeno-turističku zgradu. Procjenjuje se da će se u narednih pet godina na otoke tako uložiti oko 5 milijuna eura.

Promjenom sjedišta firme, firma će postići znatne uštede, jer na trajektnim linijama u pomorskom prijevozu imaju jeftiniji prijevoz vozila firmi koje imaju sjedište na nekom od otoka.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...