Početna - IZDVOJENO - Autotrolej povukao iz prometa MAN autobuse, pokrenuta istraga

Autotrolej povukao iz prometa MAN autobuse, pokrenuta istraga

Direktor Autotroleja Marin Rajčić, kojega je Novi list upitao o uzrocima požara na autobusima i sigurnosti vožnje javnim prijevozom ispričao se svim putnicima koji su doživjeli neugodnosti zbog požara, te je rekao kako su svi autobusi MAN-a iz te serije do daljnjega povučeni iz prometa, te će biti temeljito tehnički pregledani.

– U prvom redu izražavam žaljenje zbog neugodnosti koje su doživjeli korisnici javnog gradskog prijevoza tijekom proteklih desetak dana, koji su koristili vozila na kojima je došlo do zapaljenja odnosno požara u dijelu motora. Došlo je do zapaljenja na autobusu koji je vozio na liniji 12 na području Buzdohnja, a najbitnije je da nitko od putnika nije nastradao. Vozač je odmah reagirao, zaustavio vozilo, iskrcao putnike te krenuo u gašenje požara vatrogasnim aparatima, tako da nije došlo do širenja požara, a radi predostrožnosti reagirali su i vatrogasci. Uzrok ovog požara kao i prethodnih još uvijek nije poznat, ali smo iz prometa povukli sva vozila iz ove serije. Riječ je o desetak vozila marke MAN nabavljenih 1997. i 1998. godine, kazao je Rajčić.

Na pitanje je li uzrok požarima nedostatno održavanje autobusa, s obzirom da je vozilo koje se prekjučer zapalilo, netom prije požara bilo u garaži na provjeri ispravnosti, Rajčić odgovara kako se uzroci triju požara moraju utvrditi vještačenjem.

– Oformljen je i stručni tim Autotroleja i Rijeka plusa, sa zadatkom da još jednom pregledaju sva vozila i u što kraćem roku utvrde uzroke požara. Što se samog održavanja tiče, treba naglasiti kako su sva vozila redovito servisirana i na istima se obavljaju redovni tehnički pregledi, kao i periodični i dnevni, tako da su, bez obzira na ove požare, sva vozila sigurna. Naime, prilikom dnevnog pregleda vozila, ukoliko se uoči bilo kakav kvar ili nepravilnost, vozila se šalju na popravak. Još jednom naglašavam kako ćemo učiniti sve da bi što prije utvrdili uzroke požara, te svim našim korisnicima omogućili sigurnu i ugodnu vožnju, rekao je Rajčić.

Neslužbeno se doznaje kako problema s održavanjem vozila ima, i to posebno otkad vozni park gradskog javnog prijevoznika održava tvrtka Rijeka plus. Istu priču mogli smo čuti i od djelatnika KD »Čistoće«, čija vozila također održava gradska tvrtka Rijeka plus, otkako je oformljen svojevrsni gradski »holding«. Problematična je, navodno, nabava rezervnih dijelova, na kojima se štedi, zbog čega su vozila gradskih komunalaca nerijetko izvan stroja, javlja Novi list.

Gradonačelnik Vojko Obersnel takve tvrdnje odbacuje te poručuje kako je sve posljedica ili spleta nesretnih okolnosti ili greške u proizvodnji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pobjeda rukometašica Liburnije u Velikoj Gorici

Jučer su seniorke RL Liburnija iz Opatije u Velikoj Gorici odigrale zaostalu natjecateljsku utakmicu 2. HRL te uspješno otvorile novu ...