Početna - IZDVOJENO - Autotrolej uvodi plaćanje putem mobitela
autotrolej

Autotrolej uvodi plaćanje putem mobitela

Svim korisnicima javnog gradskog prijevoza, KD Autotrolej od danas, 23. travnja, nudi uslugu kupovine putne karte putem mobilne aplikacije Smartica.

Riječ je o realizaciji pilot projekta u trajanju od tri mjeseca s ugovorenim partnerom Vipnet-om, a u ponudi su u ovom trenutku dnevne i tjedne karte po svojim redovnima cijenama. Početkom svibnja korisnici će putem aplikacije Smartica moći kupiti i tzv. „cvikalice“ za dvije vožnje.

Aplikacija se može besplatno preuzeti u Apple Storeu i Google Play trgovini, a mogu ju koristiti korisnici svih telekom operatora. Kupnja karata putem aplikacije je vrlo jednostavna – potrebno je odabrati zonu i vrstu digitalne putne karte te izdanu kartu validirati u vozilu. Potvrda o plaćanju dolazi u obliku SMS poruke sa svim podacima o naplaćenom iznosu, dok izdana digitalna putna karta ostaje pohranjena unutar mobilne aplikacije. Tako je u svakom trenutku moguće kartu pokazati kontrolorima. Osim toga, aplikacija na vrijeme obavještava korisnike o isteku valjanosti karte.

Dnevne i tjedne digitalne putne karte kupljene putem Smartice moguće je koristiti u svim vozilima KD Autotrolej, a pored cijene karte, korisnik plaća i naknadu za SMS uslugu sukladno tarifi svog mobilnog operatera.

Također, bitno je za naglasiti kako korisnici mobilne aplikacije Smartica mogu biti sve osobe koje posjeduju mobilni uređaj s određenim minimalnim tehničkim preduvjetima za korištenje ovoga sustava neovisno o tome jesu li prepaid ili postpaid korisnici. Tehnički preduvjeti za korištenje mobilne aplikacije Smartica je posjedovanje pametnog mobilnog uređaja koji podržavaju korištenje ovakvih ili sličnih usluga. Mobilna aplikacija podržana je na Android i iOS operativnom sustavu s tehnološkim minimumom, odnosno iOS min. verzija 9, Android min. verzija 5, uključen Bluetooth, min. verzija 4 za vrijeme aktivacije i re-validacije karte, te pristup mobilnom internetu.

Uvođenjem digitalne karte za korisnike javnog gradskog prijevoza KD Autotrolej nudi svim korisnicima novu mogućnost kupovine putne karte, te slijedi moderne tehnologije koje povećavaju dostupnost javnog gradskog prijevoza, poručuju iz Autotroleja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dan mimoza

I u Opatiji obilježen 11. Dan mimoza- nacionalni dan prevencije raka vrata maternice  Prodajom mimoza i dijeljenjem stručnih savjeta, na ...