Početna - IZDVOJENO - Bandić bliži suradnji s HDZ-om
bandić
foto: facebook

Bandić bliži suradnji s HDZ-om

Istina je da smo trenutačno bliži suradnji s HDZ-om’, kazali su u ponedjeljak Bandićevi najbliži suradnici Jutarnjem listu. Uz Bandićeve potpise koji bi uskoro trebali stići, Domoljubna koalicija navodno ima i formalnu potporu dva manjinska zastupnika – odmetnutog SDSS-ovca Mirka Raškovića i albanske predstavnice Ermine Lekaj Prljaskaj.

“Imamo 63 potpisa. To znači da i sa 15 zastupnika Mosta, za koje očekujemo da će nam se priključiti, imamo 78 mandata, što je iznad potrebne većine”, tvrdi sugovornik blizak HDZ-u Jutarnjem listu. Najbliži Bandićevi suradnici pak negiraju da je zagrebački gradonačelnik već stavio potpis za potporu Karamarku, ali priznaju da je “pružio ruku suradnje” Karamarku.

Sam Bandić u ponedjeljak je ponovio da se dva zastupnika njegove Stranke rada i solidarnosti “neće nikome prikloniti”. “Nikome se nećemo prikloniti, ja se mogu jedino prilagoditi građanima i biti njima u službi i njima se prikloniti. Neka se oni priklanjaju meni” odgovorio je u svom stilu, a prenosi N1.

Znakovito je i da Bandić, kako je sam rekao, očekuje konstruktivnu raspravu bez puno tenzija i na današnjoj sjednici Gradske skupštine na čijem će se dnevnom redu naći i prvo čitanje zagrebačkog proračuna za 2016. teškog 6,8 milijardi kuna. Protiv prijedloga tog proračuna javno se izjasnio tek zagrebački SDP, dok se drugi klubovi poput HDZ-a i HSLS-a ostali poprilično suzdržani.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...