Početna - GASTRO KUTAK - BBC Travel objavio reportažu o Kvarneru

BBC Travel objavio reportažu o Kvarneru

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji Turističke zajednice Kvarnera i novinarke Kristin Vukovic, ugledni britanski portal BBC Travel objavio je prekrasnu reportažu o Kvarneru i otoku Lošinju kao mjestima gdje se oduvijek „dolazilo po zdravlje“. Portal BBC Travel ima više od tri milijuna pratitelja na društvenim mrežama, a sam značaj BBC-ja kao vodećeg svjetskog javnog servisa ne treba ne treba posebno isticati.

Autorica teksta „Hrvatski iskonski otok wellnessa“, novinarka Vukovic, njujorška je dopisnica BBC Travela, u više je navrata boravila na Kvarneru i vrlo dobro poznaje raznolikost ponude i blagodati koje ova regija pruža.

Novinarka se u reportaži usredotočila na povijest i razvoj zdravstvenog turizma na Kvarneru naglašavajući jedinstvene klimatske uvjete otoka Lošinja, njegove brojne zdravstvene beneficije, posebno povezane sa zdravljem dišnih puteva. Otok Lošinj ima jedinstvenu kombinaciju čistoga zraka zasićenog česticama morske soli i esencijalnih ulja te optimalne vlažnosti i temperature i time pruža „aromaterapiju“ na otvorenom.

U tekstu se također spominju i posjete članova dinastije Habsburg, što je pridonijelo stjecanju slave otoka Lošinja kao “otoka wellnessa i vitalnosti”.

Nezaobilazni dio posvećen je i „Kvarner Efektu“ – procesu koji zahvaljujući posebnoj mikroklimi Kvarnera pruža prirodno ozdravljenje. Odlična kvaliteta zraka, aerosol iz morskog zraka i visoke koncentracije soli u Jadranskom moru čine Kvarner vrhunskim okruženjem koje pogoduje zdravlju i koje je oduvijek, a posebno u ovim „Korona okolnostima“ od iznimnog značaja.

Cijeli putopisni tekst popraćen je nizom prelijepih fotografija Lošinja i Kvarnera koje ostavljaju bez daha i pozivaju na nezaboravni odmor koji pruža regija Kvarner.

Radove novinarke Vukovic, osim BBC Travel-a, objavljuje i The New York Times te još cijeli niz ostalih publikacija specijaliziranih za putovanja i zdravstveni turizam. Osim toga Kristin Vukovic radila je i kao reporterka renomiranog magazina Condé Nast Traveler, surađivala s američkim luksuznim lifestyle magazinom Jetsetter, bila je istraživačica u InStyleu i Vogueu, izvršna je urednica American Spa Magazina…

U Hrvatskoj je 2017. godine osvojila nagradu Zlatna Penkala koja se dodjeljuje inozemnim novinarima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, a prošle godine osvojila je i prvo mjesto u natjecanju Društva američkih putopisaca (Society of American Travel Writers) s tekstom o „dalmatinskoj fjaci“ objavljenim na BBC Travel-u.

„Promocija Kvarnera na svjetski poznatom BBC Travel portalu od izuzetnog je značaja i nadamo se da će dodatno potaknuti turiste na dolazak u hrvatsku kolijevku zdravstvenog turizma – Kvarner. Ova reportaža rezultat je višegodišnje suradnje s novinarkom Vukovic i kontinuiranog rada na promociji Kvarnera.

Cilj nam je nastaviti u tom smjeru te konstantnim podizanjem kvalitete i ponude privlačiti goste svojom autohtonim doživljajem, netaknutom i očuvanom prirodom, tradicijom i domaćinskim ugođajem, stvarajući uvijek nove teme i motive za promociju Kvarnera. Na Kvarneru u je srpnju ostvareno gotovo 70% turističkog prometa u odnosu na isto razdoblje lani, što Kvarner svrstava u vrh primorskih regija s najvećim turističkim prometom.

Regija Kvarner nikad nije težila postati destinacijom za masovni turizam i time su stvoreni uvjeti da se u novonastalim okolnostima gosti na Kvarneru osjećaju sigurnima i rado i redovito posjećuju kvarnerske destinacije,“ istaknula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Via: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Snimljena nova reklama u opatijskoj Villi Chiari

Poznati proizvođač pjenušaca, Freixenet, snimio je novu reklamu u opatijskoj Villi Chiari. Osnovan u 19.st., Freixenet je poslije Drugog svjetskog ...