Početna - IZDVOJENO - Beč: potpisan ugovor o održavanju Međunarodnog sportskog kampa za mlade u Opatiji
beč
web

Beč: potpisan ugovor o održavanju Međunarodnog sportskog kampa za mlade u Opatiji

U Opatiji će od 13. do 23. srpnja, u sklopu Međunarodnog sportskog kampa, boraviti pedesetak mladih – članova nekoliko europskih pomorskih udruženja iz Austrije, Njemačke, Belgije, Italije, Bugarske i Velike Britanije. Organizator ovog kampa je Austrijski pomorski savez iz Beča uz potporu Grada Opatije i Društva za športsku rekreaciju Gorovo.

Tim povodom je u Beču, 24. lipnja, u sklopu proslave Dana državnosti, potpisan ugovor između austrijskog organizatora i Grada Opatije.

Potpisivanju ugovora su uz potpisnike, gradonačelnika Ivu Dujmića, predsjednika saveza Karla Skrivaneka i potpredsjednika saveza dr. Herwiga Bruna, nazočili i zamjenica gradonačelnika Grada Beča Renate Brauner, veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota i nadvojvoda Markus Habsburg Lothringen.

Sudionici kampa će u sklopu boravka na Liburniji sudjelovati u brojnim sportovima poput nord walckingana povijesnim opatijskim šetnicama, odbojke na pjesku, plivanja, nogometa, a poseban naglasak stavljen je na jedrenje. Baza kampa bit će Učenički dom u Lovranu gdje je organiziran smještaj za djecu. Središnji događaj ovog programa planiran je za 21. srpanj kada će se održati „Admiraltag“ za kada su predviđena sportska natjecanja, svečana akademija Austrijskog pomorskog saveza u Vili Antonio te nastup zbora iz Graza u opatijskom parku.

Međunarodni sporstki kamp za mlade predstavlja pilot događaj namijenjen ciljnoj skupini od 15 do 20 godina a u skladu sa Strategijom razvoja Grada Opatije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...