Početna - IZDVOJENO - Bečki tjedan, Opatija
bečki tjedan

Bečki tjedan, Opatija

Program događanja  započet će  13. rujna u Hotelu Royal  kada će se s početkom u 19:30 sati održati Svečani koncert povodom otvorenja Bečkog tjedna, a na kojem će Opatijski komorni orkestar pod ravnanjem Damira Smerdela izvesti djela Haydna, Mozarta i Beethovena.

Dva dana kasnije, s početkom u 18 sati, održat će se radionica izrade Sacher torte i to u Milenij Choco Worldu Hotela Continental.

Još jedna radionica, ovog puta za djecu, održat će se 16. rujna s početkom u 18 sati u Hotelu Bristol, a na temu “Beč za djecu”.

Bečki tjedan će imati i svoj humanitarni dio, a on će se dogoditi 17. rujna s početkom u 19:30 sati, kada će na terasi Hotela Kvarner započeti humanitarna modna revija u organizaciji Lions kluba Opatija.

Dan kasnije, u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer”, s početkom u 18:30 sati, upriličit će se otvorenje izložbe “Young European Art”, a manifestacija će završiti 19. rujna kada će se održati dvostruki program; prvi će biti onaj na terasi Hotela Milenij gdje će se, s početkom u 8:30 sati, održati koncert tria “Kleine Morgen Musik”, dok će veliko finale biti Bečki bal koji će se, s početkom u 20 sati, održati u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.

Bit će to posebna večer obilježena nastupima orkestra “Original Wiener Strauss Capelle” iz Beča, a pod ravnanjem Michaela Badina, operne pjevačice Antonele Malis, tombolom, plesanjem “Quadrille”, vatrometom na moru, gastro delicijama te degustacijom bečkih vina. Program će voditi Robert Ferlin i Alex Tessin Peršić, a kao gosti se očekuju visoki dužnosnici iz oba grada, predstavnici diplomatskog kora, gospodarstvenici te brojni drugi uzvanici. Karte za Bal mogu se kupiti u Festivalu Opatija, agenciji Kvarner touristik i online na stranici www.mojekarte.hr, a cijena im je 350 kuna

Bečkim balom tako će se završiti već tradicioalni Bečki tjedan kojeg zajedno organiziraju Grad Opatija, Festival Opatija, Hrvatski muzej turizma, Hoteli milenij, Lions klub Opatija te agencija Kvarner touristik, a koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Beča. Cilj ove menifestacije je kvalitetno produženje turističke sezone te je ujedno i izvrsna turistička promocija destinacije Opatija.

GASTRO PONUDA U OPATIJSKIM HOTELIMA:

Hotel Bristol, Kavana Palme: „Okusi i mirisi bečke kavane”

Hotel Milenij, Kavana Wagner i Hotel Continental, Kavana Continental:
„Tradicija bečke kavane”- 18 vrsta kave karakterističnih za bečke kavane

Hotel Milenij i Hotel Sv. Jakov: Tradicionalna Bečka kuhinja
Hotel Kvarner: „Bečke slastice“

Grand Hotel Adriatic, Restoran Nimfa: Izbor bečkog menija
Hotel Mozart, terasa: Bečke slastice, „Mozart kava“ i bečki sendviči
Hotel Mozart, Restoran Fontana: „Bečka večera“

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...