Početna - IZDVOJENO - Besplatna pravna pomoć u siječnju 2018.

Besplatna pravna pomoć u siječnju 2018.

U siječnju 2018. godine nastavlja se uspješna suradnja te Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu ponovno dolazi u posjet udruzi SOS Rijeka i ovoga mjeseca.

Pravna klinika pruža primarnu besplatnu pravnu pomoć u svim pravnim područjima i svim građanima u potrebi. Građanke i građani moći će dobiti besplatnu pravnu pomoć u srijedu dana 17. siječnja 2018. od 10 do 14 sati u udruzi SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, na adresi Verdijeva 11.

Zainteresirani se mole da sa sobom ponesu svu relevantnu dokumentaciju, a više informacija mogu dobiti putem e-maila: pomoc@sos-rijeka.org, na broju telefona 051 211 888 ili mobitela 091/211-8882 Također, podsjećamo, nevezano uz posjete Pravne klinike, žrtve svih oblika nasilja svakim radnim danom mogu u udruzi SOS Rijeka dobiti besplatnu pravnu i psihološku pomoć i savjetovanje. Za više informacija, možete se javiti na e-mail: pomoc@sos-rijeka.org, broj telefona 051 211 888 ili mobitel 091/211-8882.

Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta u okviru koje studenti viših godina samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta, što osigurava kvalitetu i stručnost rada. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima koji nemaju sredstava za plaćenu pravnu pomoć da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju.

O potrebi za ovakvim način pružanja pravne pomoći govori činjenica za Klinika mjesečno u prosjeku zaprimi 200-tinjak predmeta. Unutar Pravne klinike osnovane su posebne skupine za područja u kojima je prepoznata najveća potreba da se korisnicima pomogne: pomoć azilantima i strancima, suzbijanje diskriminacije i prava manjina, prava djece i obiteljsko uzdržavanje, zaštita i pomoć žrtvama kaznenih djela, zaštita prava radnika, zaštita prava pacijenata i pomoć građanima u ovršnom postupku.

U 2017. godini, kliničari su Rijeku posjetili ukupno 7 puta. Prilikom tim posjeta, ukupno 70 naših sugrađana i sugrađanki zatražilo je i dobilo besplatnu pravnu pomoć. Najčešći su bili upiti u vezi ovrha, obvezno i imovinskopravnih odnosa, prava radnika i obiteljskopravnih odnosa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Izložba „51000 Balthazargrad“ u MMSU-u još samo ovog vikenda

Posljednji je vikend izložbe „51000 Balthazargrad“ koja je u sklopu programa Dječja kuća, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena ...