Početna - IZDVOJENO - Besplatna provjera tehničke ispravnosti motocikala na Preluku drugi tjedan
policija-400x240

Besplatna provjera tehničke ispravnosti motocikala na Preluku drugi tjedan

U tjednu nakon Uskrsa, od 18. do 22. travnja, već se četvrtu godinu zaredom organizira preventivno-sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti motocikala i mopeda. “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017″ odvijaju se u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o akciji preventivno-sigurnosnog karaktera čiji je cilj potaknuti vozače na pravovremenu kontrolu tehničke ispravnosti vozila. Vozilo je bitan čimbenik prometne sigurnosti, a cilj je otkloniti mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Na stanici Autokluba Rijeka na Preluku obavljat će se besplatni pregled vozila za sve vozače koji se izvanredno pojave na pregledu s molbom da se njihov motocikl ili moped pregledaju. Važno je naglasiti da u sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Osoblje će pregledom ukazati na neispravnosti te vozače savjetovati o načinu otklanjanja istih kako bi bili sigurniji tijekom predstojeće motorističke sezone, stoji na službenim stranicama Autokluba Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Udari bure do 163 km/h na Kvarneru, zabijelio se Platak

Poremećaj koji se premješta preko naših krajeva donio je puno vjetra i za sada malo oborina. Bura je ojačala u ...