Početna - IZDVOJENO - Bira se službena maskota Europskih sveučilišnih igara 2016.
europske igre
web

Bira se službena maskota Europskih sveučilišnih igara 2016.

Jučer je počelo javno glasanje za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci. Tako će svi građani  koji to žele u finalnom krugu izbora moći dati glas jednoj od ri maskote koje su ušle u završnicu.

Kako bi dali svoj glas i pomogli odlučiti koja  će maskota biti predstavnik Igara dovoljno je posjetiti internet stranicu www.eug2016.com i izabrati onu koja vam se najviše sviđa među ponuđenim maskotama. Glasanje traje do 15. siječnja 2015. godine, a tad će se dobiti pobjednik, znat ćemo koja je maskota postala službena.

Završni krug donosi tri maskote koje su izabrane između 64 koje se pristigle putem javnog natječaja. Pristigle radove ocjenjivao je deveteročlani stručni žiri, koji je nakon dugotrajnog vijećanja izabrao tri maskote koje su ušle u završni krug. Javnim glasanjem građani imaju priliku birati između radova autorice Mirele Ivanković Bielen te radova timova Hrvoje Orlović-Alma Vragović i dvojca pod nazivom „A4 tim“ iza čijeg imena stoje Vedran Rede i Matija Tomšić.

Tri maskote od kojih se možete odlučiti za jednu, vama najbolju su  riješenje koje spaja kunu i sredozemnu medvjedicu, maskote risa te maskote hrčka. Navedena rješenja koja su našla svoje mjesto u završnom krugu, na svoj karakterističan način prezentiraju i zastupaju vrijednosti koje Igre promiču. Maskote ujedno i prezentiraju slogan „Srce vjeruje, um ostvaruje“, pod kojim će se održati natjecanje koje će okupiti preko 5000 studenata sportaša iz svih krajeva Europe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...