Početna - IZDVOJENO - Bogat i raznolik program 14. Festivala znanosti
Festival znanosti 2016

Bogat i raznolik program 14. Festivala znanosti

14. Festival znanosti u Rijeci će se održavati od 18. do 22. travnja na 19 lokacija sa više od 150 događanja, a ovogodišnja je tema znanost i umjetnost. Svečano otvorenje festivala je u ponedjeljak 18. travnja u 11 sati u Gradskoj vijećnici grada Rijeke.

Bogat i raznolik program ovogodišnjeg Festivala znanosti predstavile su Nevenka Ožanić, prorektorica za investicije i znanost, Vedrana Mikulić Crnković, predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti te Sanda Sušanj, pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo.

Prorektorica Nevenka Ožanić, naglasila je kako je program Festivala svake godine sve bogatiji što dakako zahtijeva i više truda i rada, a Sveučilište je prepoznalo taj entuzijazam uključenih pa tako i ove godine sufinancira program sa 100.000 kuna.

Program festivala predstavila je Vedrana Mikulić Crnković, predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti, kazavši kako je ove godine posebnost upravo spoj znanosti i umjetnosti i njihova povezanost.

„Rijeka živi Festival znanosti. Drago mi je vidjeti da to nije samo tih tjedan dana same manifestacije već pripreme traju i po nekoliko mjeseci unaprijed. Ove godine uključilo se i 17 škola te 14 vrtića koji su svoje projekte počeli pripremati prije više od dva mjeseca, a sada će ih imati priliku prezentirati na danima Festivala”, rekla je Mikulić Crnković.

Festival znanosti odvija se uz kontinuiranu podršku Grad Rijeke, Primorsko- goranske županije i Sveučilišta u Rijeci, već 14 godina zaredom. Suorganizatori projekta i ove godine su Prirodoslovni muzej Rijeka i Astronomski centar Rijeka, koji su također pripremili zanimljiv program o znanosti i umjetnosti. Cjelokupan program festivala, sa svim lokacijama i događanjima, može se pronaći na internet stranici Festivala znanosti 2016.

Također, sve informacije bit će dostupne i na promotivnom štandu Festivala na Korzu od 13. do 22. travnja od 12 do 14 sati.

Festival znanosti održava se paralelno u više od 15 gradova Hrvatske, a programe događanja svih gradova može se pronaći na njihovoj internet stranici.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.