Početna - IZDVOJENO - Booking.com uvodi naknadu od 1.1 %

Booking.com uvodi naknadu od 1.1 %

Na mail adrese iznajmljivača stigla je “neugodna” obavijest Booking.com-a kako od 01. lipnja 2019. godine uvode naknadu za naplatu preko njegovog servisa u iznosu od 1.1%.

Kako ističu iz Booking.com-a svrha ove naknade je pokriti troškove obrade različitih načina plaćanja koje nude.

Booking.com naplaćuje boravak gostima prema vašim uvjetima i osigurava da gosti plate puni iznos prije dolaska, ističu kako jednu od prednost istog, te dodaju kako korištenje ove usluge pomaže smanjiti broj otkazivanja te jamči isplatu i u slučaju nedolaska gosta, kao i raznovrsne opcije plaćanja koje nude, što osigurava bolje iskustvo rezervacije smještaja.

Proviziju i naknadu banke mogu se vidjeti u pregledu rezervacija, a naknada banke bit će naplaćena samo ako primite uplatu za tu rezervaciju. S druge strane, kako objašnjavaju iz Booking.com-a, naknada banke neće biti naplaćena ako gost otkaže rezervaciju unutar perioda u kojem je moguće besplatno otkazivanje ili ako se ne pojavi, a da nije platio. Naravno, korištenje naplate putem Booking.com-a nije obavezno, a ako želite sami upravljali uplatama gostiju, možete deaktivirati Uslugu naplate putem Booking.com-a.turizam, odmor, hrvatska, more, svjetionik

Tako od 01. lipnja 2019. godine, osim dosadašnje 15% provizije Booking.com-a, sada će se dodati i 1,1% provizije za naplatu putem njihovog servisa, što ukupno iznosi proviziju Booking.com-a od 16,1%.

Također, na ukupni iznos provizije Booking.com-a, obračunava se PDV od 25%, što na kraju iznosi 20% ( Booking.com provizija+Pdv ).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Povećan proračun Općine Matulji

No, uz napomenu Nakon dvije elektroničke sjednice u Školskoj sportskoj dvoran održana je sjednica Općinskog vijećaOpćine Matulji. Proračun Općine tehničkim ...