Početna - IZDVOJENO - Božić ove godine ne dolazi u Lovran, građani sami ukrašavaju jelku i centar
lovran
foto: Facebook

Božić ove godine ne dolazi u Lovran, građani sami ukrašavaju jelku i centar

U nedjelju je na Facebook stranici osvanula slika praznog i tužnog Lovrana koji je očito ove godine odlučio kako tu nema mjesta za Božić. Naime Lovran nema gotovo nikakve božićne ukrase, nema adventskih događanja, nema mirisa kuhanog vina i nema božićne glazbe, a kad se upali rasvjeta dogodi se samo to! Nema one božićne! Ipak ima nešto, a to je jelka, ali stoji sama i napuštena, tužna, kao da su svi zaboravili na nju.

Slika jednog Lovranca na Facebook-u tako je dobila epilog uz mnoštvo nezadovoljnih stanovnika, a budimo realni, tko može biti zadovoljan s trenutnom situacijom? Kroz komentare došlo se je i na ideju da se okupe Lovranci i sami ukrase jelku i centar. Iako lijepa akcija, zapravo je tužno na šta su prisiljeni građani samo kako bi i oni uživali u blagdanskom ugođaju. Ipak već u nedjelju predvečer na jelki se pojavila koja kuglica…A i lovranski ugostitelji su se udružili i tako odlučili počastiti s medicom svakog tko donese kuglicu i na taj način uljepša Lovran.

lovran-bor

Lovran nema ni božićne kućice, naravno bilo bi previše da postoji mjesto gdje se mogu okupiti svi ljudi dobre volje, popiti kuhano vino, porazgovarati, pa i zaplesati. Lovran je ove godine mjesto koje je posjetio Grinch i odnio Božić.

U centru Lovrana visi neupaljena božićna rasvjeta ali ne radi, možda i iz razloga jer visi još od prošle godine kad je Lovran imao bar to, ali ne i više od toga!

Iskreno se nadamo kako će Općina i odgovorni poduzeti nešto po pitanju Adventa u Lovranu, kako će učiniti nešto lijepo i svojim građanima i gostima uljepšati blagdane ponekom kuglicom, s malo rasvjete. Božićna kućica u ovom trenutku sigurno bi ipak bila previše za zaželjeti….

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com