Početna - IZDVOJENO - Božićna šetemana u Matuljima
bozicna_setemana

Božićna šetemana u Matuljima

U tijeku je Božićna šetemana u Matuljima koja je počela  u utorak 15. prosinca, a  zanimljivim događanjima ispuniti ćeblagdansko vrijeme sve do Badnjaka, 24. prosinca.

Već su održane dvije predstave za djecu,a  danas je na raspoedu još jedna ,predstava Društva Naša djeca Matulji ”Začarana šuma”. Početak je u 18:00 sati u školskoj sportskoj dvorani.

U petak, 18. Prosinca u Matulje dolazi Djed Božićnjak  ispred općinske zgrade u 17.30 sati, a nastupit će Kvintet Djeda Božićnjaka i Prve riječke mažoretkinje, dok će kao zahvalu Djed darovati veliki vatromet s početkom u 18 sati. Isti dan, ali u jutarnjim satima, u 10 sati u školskoj dvorani u organizaciji Teatra Oz dolazi Jutarnja poklon priča za djecu, a na istom mjestu, opet u organizaciji Teatra Oz u večernjim satima, točnije od 18.30 sati, dolazi predstava ”Vrtuljak”.

U subotu, 19. prosinca, za 17.30 sati najavljeno je otvorenje Jaslic pul Šmgori uz prigodan program, a u 18 i 30 sati u holu Općine Matulji bit će otvorena izložba ”Kreativna šuma radova” kreativne radionice Društva Naša djeca. I subotnja večer bit će puna zbivanja – od 19 sati u Crkvi Krista Kralja na Božićnom koncertu klapa i zborova Matulja gosti večeri bit će Vivien Galletta i Voljen Grbac, da bi se nakon toga u općinskom holu dogodila čak dva otvorenja izložbi: udruga Interinova predstavit će ”Darove”,a Likovna udruga Matulji ”Zimsku bajku”.

U nedjelju, 20. prosinca, najuspješniji učenici i studenti sudjelovat će na svečanoj dodjeli stipendija u školskoj sportskoj dvorani u 18 sati, a u 18.30 sati na istom mjestu počinje stand-up nastup komičara Ivana Šarića.

U utorak, u 18 sati najavljen je glazbeno-scenski spektakl osnovne škole Drago Gervais iz Brešca nazvan ”Za Božić nikad nisi sam”. Završetak Božićne šetemane bit će na sam Badnjak, 24. prosinca, i to programom nazvanim Marenda na Viliju Božju – u 10 sati na trgu ispred općinske zgrade bit će božićno druženje uz bakalar, vino i prigodni program…

Od petka pa sve do narednog četvrtka, na trgu će se održavati i Mali božićni sajam s prigodnom prodajom te sajam knjiga, a ulaz na sva događanja u sklopu Božićne šetemane je slobodan.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...