Početna - IZDVOJENO - Braću Mamić priveli na granici
mamići
web

Braću Mamić priveli na granici

USKOK je u subotu zatražio od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu da se odredi istražni zatvor za Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića. Za braću Mamić traži se istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Za Damira Vrbanovića traži se istražni zatvor zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke.

Braća Mamić su u subotu ujutro krenula za Zagreb, te ih je na granici zaustavila policija i privela.

– Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti. Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza naših kolega i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost – stoji u priopćenju GNK Dinamo.

Podsjetimo, Uskok je u petak poslijepodne i službeno donio rješenje o provođenju istrage protiv Milana Pernara, poreznog inspektora iz Sesveta, Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića.

Sumnjiči ih za zloporabu položaju i ovlasti te poticanje na zloporabu, davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganje pri utaji poreza. Riječ je o nizu pozajmica i vraćanja istih, tijekom kojih je trener Dinama Zoran Mamić, kako se navodi u rješenju, sebi i svojoj obitelji pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 52 milijuna kuna, a Zdravko Mamić oko 38 milijuna. Nogometni klub Dinamo oštećen je za gotovo 118 milijuna kuna, a proračun za više od 12 milijuna, za neobračunat i neplaćen porez i prirez.

Zdravko i Zoran Mamić dobili su u petak ujutro pozive na obavijesne razgovore. Iako su se namjeravali odazvati pozivu i doći u Zagreb, nakon višesatnog sastanka s odvjetnikom Čedom Prodanovićem, ipak su odlučili ostati u Moravskim Toplicama do nedjelje navečer. Zdravko Mamić je kazao da su im prioritet pripreme Dinama u Sloveniji, te da im je odvjetnik kazao da nema potrebe da se žure u Zagreb.

Ipak, nakon što je Uskok za njih zatražio istražni zatvor, Mamići su se ipak odlučili vratiti.

U međuvremenu, Uskok je u četvrtak priveo i ispitao četvrtookrivljenog u slučaju, Damira Vrbanovića, izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Nakon ispitivanja, Vrbanović je prenoćio u prostorijama PN Uskok-a na zagrebačkim Oranicama, a u subotu će pred suca istrage koji će odlučiti hoće li mu se odrediti istražni zatvor.

Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić rekao je da je Vrbanović negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret. On pretpostavlja da će Uskok zatražiti određivanje pritvora, iako ne zna po kojoj osnovi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...