Početna - IZDVOJENO - Branko Bačić: Ne znamo je li se premijer pogubio ili namjerno iznosi neistine
branko bacic
web

Branko Bačić: Ne znamo je li se premijer pogubio ili namjerno iznosi neistine

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić osvrnuo se na konferenciji za novinare na premijerovu izjavu u kojoj je ustvrdio “kako poručuje svima koji bi svaki tjedan išli na referendum kako treba prvo pričekati i vidjeti ima li Hrvatska plina i nafte, pa tek onda odlučiti hoće li se sve začepiti”.

“Nakon takve izjave mi ne znamo je li se premijer pogubio ili namjerno iznosi neistine. I jedno i drugo je neprihvatljivo i tragikomično. Ako je Milanović htio samo istraživati onda se tako trebao raspisati natječaj samo za istraživanje, a tek onda kasnije donijeti odluku o eventualnoj eksploataciji”, rekao je Bačić.

Ustvrdio je da se HDZ u nekoliko navrata usprotivio provođenju tog projekta na način na koji to radi Vlada, a upitao je i gdje se sada nalazi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon “debakla” projekta kojeg je on nazvao projektom tisućljeća.

“U dozvolama za istraživanje i eksploataciju koje je Vlada izdala stoji da se u slučaju komercijalnog otkrića nastavlja s eksploatacijom. Dvije tvrtke su već odustale od postupka, a gdje je sada ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Projekt koji je on nazivao projektom tisućljeća doživio je debakl. Taj projekt se nasukao na hrvatsku obalu, ali bolje taj projekt nego nafta koja bi pokraj ovako nesposobne Vlade iscurila i trajno devastirala hrvatsku obalu”, rekao je Bačić.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić istaknuo je kako Vlada već tri godine provodi centralizaciju Hrvatske, a nedavne izjave premijera o tome kako Hrvatskoj ne trebaju regije Dobroslavić je pozdravio, ali i istaknuo kako HDZ to govori od početka.

“Kakav obrat od čovjeka koji je zagovarao ukidanje županija i uspostavu pet regija. Milanović i po pitanju regionalnog ustroja dolazi na pozicije HDZ-a”, rekao je Dobroslavić te dodao kako ne može sa sigurnošću vjerovati u premijerovu iskrenost.

Dobroslavić je kritizirao i Milanovićev kućni odgoj, rekavši kako je u nedjelju u Veloj luci premijer posjetio tamošnju županijsku lučku upravu, a nije se javio njezinom osnivaču – Županiji dubrovačko-neretvanskoj.

“To govori o dobrim običajima, to govori o demokratskoj praksi, ali govori i o odgoju”, rekao je Dobroslavić koji je upitan za pojašnjenje te izjave istaknuo kako se premijer “ne ponaša u skladu s dobrim demokratskim običajima ni dobrim kućnim odgojem”.

Dobroslavić je prozvao Milanovića i zbog toga što Vlada već više od 15 mjeseci ne želi izdati suglasnost koja je neophodna za raspisivanje natječaja za izgradnju marine u Veloj luci.

Izvor: Direktno hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...