Početna - IZDVOJENO - Broj sezonskih radnika u PGŽ veći za 5 posto nego lani
gurmet priča
foto: Grad Opatija

Broj sezonskih radnika u PGŽ veći za 5 posto nego lani

Broj sezonski zaposlenih u prvih osam mjeseci u Primorsko-goranskoj županiji u ovoj je godini 4,6 posto veći u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, rekao je v.d. predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Rijeci Željko Marković.

Naša županija je na trećem mjestu, trend sezonskog zapošljavanja je u porastu, a statistika se odnosi upravo na one radnike koji su se zaposlili baš kao sezonski radnici, dodao je. “Do 31. kolovoza imali smo oko 5 i pol tisuća sezonskih radnika, a od toga je oko 60 posto došlo s područja Vukovarko-srijemske, Brodsko-posavske, Osječke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije”, ističe Marković. Najtraženija su zanimanja konobara, sobarice, prodavača, turističkog animatora, pomoćnog kuhara i hotelsko-turističkog službenika, zaključeno je na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...