Početna - IZDVOJENO - Brza antigenska testiranja u Matuljima

Brza antigenska testiranja u Matuljima

Prenosimo obavijest iz Općine Matulji vezanu za preuzimanje COVID potvrda kao i o provođenju brzih antigenskih testiranja u Zdravstvenom centru Matulji.

Obavještavamo javnost da prema informacijama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje od četvrtka 29.7.2021. hrvatski građani mogu u svojoj najbližoj ljekarni preuzeti EU digitalnu COVID potvrdu (EU DCC).

Za izdavanje potvrde potrebno je predočiti iskaznicu zdravstveno osigurane osobe ili osobnu iskaznicu, a potvrda će se moći preuzeti u tiskanom obliku ili poslana na adresu elektroničke pošte korisnika.

Podsjećamo da se EU digitalna COVID potvrda može izdati nakon što je zadovoljen jedan od sljedećih uvjeta:
• cijepljenje prvom ili s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 koje je uredno evidentirano u središnjoj evidenciji cijepljenja u Centralnom zdravstvenom informacijskom sustavu Republike Hrvatske (tzv. CEZIH sustavu);
• negativni PCR ili brzi antigenski test na bolest COVID-19;
• preboljenje bolesti COVID-19 koje je utvrđeno na temelju pozitivnog testa evidentiranog u središnjoj nacionalnoj evidenciji COVID-19 testiranja.

Pored toga obavještavamo javnost da se od sada i u Matuljima mogu obaviti brza antigenska testiranja (BAT) na virus SarS-CoV-2, uzročnika bolesti COVID19.

Testiranja obavlja Ustanova Medris u Zdravstvenom centru Matulji (Ulica dalmatinskih brigada 30b), a mogu se obaviti svakoga dana (uključujući subote/nedjelje/blagdane) u vremenu od 07h-21h što uključuje i izdavanje digitalne Covid potvrde za sve koji se testiraju.
Po obavljanju testiranja (u slučaju negativnog testa) potvrda će se moći preuzeti u tiskanom obliku u samoj Ustanovi ili će biti poslana na adresu elektroničke pošte korisnika.

Posebno bi željeli napomenuti da postupak testiranja uključuje i izdavanje potvrde traje samo 10-ak minuta što je od važnosti za sve koji još nemaju Covid potvrdu, a htjeli bi nazočiti nekom od javnih okupljanja, npr. kulturnim događanjima u sklopu „Matuljskih ljetnih večeri“, da u vrlo malo vremena obave testiranje i ishode potvrdu te nazoče događaju koji ih zanima.

Izvor: Općina Matulji

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...