Početna - IZDVOJENO - Bura ruši stabla, čupa kablove i odnosi krovove
Rijeka Teodor
foto: Edi B.

Bura ruši stabla, čupa kablove i odnosi krovove

Zbog snažne bure gotovo je onemogućen promet na riječkom području. Zatvorena je autocesta Rijeka-Zagreb, zaobilaznica, te Jadranska magistrala za sav promet. Zatvoren je i riječki sveučilišni Kampus Trsat.

Zabilježeno je i nekoliko prometnih nesreća uzrokovanih nevremenom. Navodno je oštećen i jedan autobus.

Vjetar ruši stabla i odnosi krovove te čupa električne kablove. Oštećen je krov sportske dvorane Osnovne škole Kozala. Nekoliko stabala srušeno je na Mlaci, a jedno je palo pored Dječje bolnice Kantrida.

Na Kozali puše vjetar snagom od 112 km/h, na Trsatu su zabilježeni udari vjetra od 170 km/h, dok na Krčkom mostu brzina vjetra iznosi 220 km/h. Dio riječkog zaleđa je bez struje. U nekim dijelovima Gorskog kotara pada susnježica.

Dežurne službe zabilježile su više od 30 intervencija samo tijekom noći na riječkom području, te upozoravaju građane da ne otvaraju prozore i da ne izlaze, te da se ne uključuju u promet.

Jutros je na Krčkom mostu zabilježen najjači udar bure od čak 220 kilometara na sat javlja novilist.

Građanima se preporuča da se po gradu ne kreću bez nužne potrebe, da ne otvaraju prozore te da strpljivo čekaju dolazak vatrogasaca.

Iz riječkoga Pomorskog meteorološkog ureda najavljuju da će jaka bura puhati tijekom dana, a da se njeno slabljenje očekuje tek večeras.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...