Početna - IZDVOJENO - Čakavska večer u Lisinskom
foto: web

Čakavska večer u Lisinskom

Mantinjada je tradicionalna folklorna manifestacija čiji je osnovni cilj poticanje domaćega pjevanja i sviranja na narodnim instrumentima, obilježila je ove godine 32. obljetnicu.

Mantinjada Zagrebu prva je manfiestacija kojom se Ustanova Ivan Matetić Ronjgov predstavlja zagrebačkoj publici. Čakavska večer, simbolično nazvana Mantinjada Zagrebu bit će održana u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 15.ožujka 2014. godine s početkom u 19 sati.

Kolaž program, spoj je različitih stilova, u kojem će se glazbom, zborskim i klapskim pjevanjem, zvukom sopela i čakavskim stihovima predstaviti bogatstvo glazbene i jezične čakavske baštine.

Raznovrsnost programa, koji se održava pod Pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, dočarat će čakavski jezik u punom umjetničkom dosegu a predstaviti će se: Mješoviti pjevački zbor Ronjgi, Ženska klapa Kastav i Muška klapa Kastav, dobitnici su brojnih nagrada i priznanja.

Književni doseg domaće besede kroz svoje stihove oživjet će priznati čakavski pjesnici: Đurđa Grujičić, Rajka Jurdana Šepić, Cvjetana Miletić, Vlasta Sušanj Kapićeva, Zoran Sušanj i Radovan Tadej.

Na neizostavnu svirku sopela, prisutnu u svečanostima prošlih vremena posjetiti će i sopci s Krka Ivan Kosič i Ivan Volarić, a popularnu zabavnu glazbu interpretirati će špznati Mikovci Duško Jeličić, Karin Kuljanić i Ivana Marčelja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...