Početna - IZDVOJENO -  ”Čakavski bardi va Lovrane” 
lovran pogled
arhiva

 ”Čakavski bardi va Lovrane” 

Projekt ”Čakavski bardi va Lovrane” prvi puta predstavljen je javnosti proteklog vikenda na događanju nazvanom ”Večer versi i muziki”, koje se održalo u prostoru lovranske galerije Laurus.

Radi se o projektu nastalom iz suradnje dr. art. Mihalja Ivkovića, lovranskog ”maestra harmonike” i istaknutih proučavateljica djela najpoznatijih čakavskih pjesnika poput Drage Gervaisa ili Zorana Kompanjeta – Vlaste Sušanj Kapićeve i dr. Rajke Jurdane te dr. Vjekoslave Jurdane – u kojem su stihovi čakavske poezije uokvireni glazbom u Ivkovićevu aranžmanu.

Na lovranskoj večeri, Vjekoslava Jurdana je predstavila projekt kao recenzantica, a stihove uz pratnju Mihalja Ivkovića čitale su Vlasta Sušanj Kapićeva i Rajka Jurdana, uz zadovoljne reakcije okupljene publike.

Ovo događanje bilo je dio programa koji se odvijaju u sklopu obilježavanja Dana Općine Lovran, a nekoliko dana ranije na istom mjestu predavanje je održao prof. dr. sc. Roberto Žigulić, i to na temu ”Dr. Albin Eder – Neumorni prvoborac za Lovran” koje se bavilo životopisom i ostavštinom osobe koja je značajno utjecala na lječilišni status ovih krajeva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...