Početna - IZDVOJENO - “Carski grad”
opatija-kroz-stoljece

“Carski grad”

U organizaciji Turističke zajednice grada Opatije, u subotu će se, s početkom u 21,00 sat održati manifestacija “Carski grad” koja će se odvijati kroz više scena, raspoređenih na osam pomno biranih, povijesno značajnih punktova u centru grada. Radi se, naime, o kostimiranom događaju u kojem će sudjelovati oko 200 sudionika, a koji su jučer predstavili režiser i scenarist manifestacije Tomaž Letnar, opatijski gradonačlenik Ivo Dujmić, direktorica TZ grada Opatije Suzi Petričić, te direktorica Regionalnog centra Kvarner Zagrebačke banke Gordana Žulj.
Centalni događaj bit će dolazak cara Franje Josipa I i njegove supruge Elizabete, a kroz program publika će vidjeti i poznate onodobne umjetnike Jana Kubelika, Isadoru Duncan, braću Lumiere, Beniamina Giglia i mnoge druge. Dolazak cara, koji uplovljava brodom u opatijsku luku, na mul, najavit će se puščanom paljbom.

Osim toga, napomenimo i da će cesta V.C.Emina (od hotela Kontinental prema opatijskom mulu) 13. srpnja od 21 sat do 1 sat iza ponoći 14. srpnja biti zatvorena za promet zbog održavanje manifestacije Carski grad.

opatija carski grad

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu Dana grada Opatije

U povodu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Fernando Kirigin, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić i predsjednica Gradskog vijeća Neva Slani položili su ...