Početna - IZDVOJENO - CeKaPe: (Na)piši s nama kratku priču ili pjesmu
pisanje
arhiva

CeKaPe: (Na)piši s nama kratku priču ili pjesmu

CeKaPe i sjajni riječki pisci već drugu godinu Riječane vode u središte kratke priče i u najzanimljiviji od sviju (ne)poznatih svjetova – svijet čitanja i pisanja poezije.

Kristina Posilović, Zoran Žmirić i Zoran Krušvar, s polaznicima prolaze sve segmente teksta, od ideje do kratke priče ili pjesme. Pisati u tišini vlastite sobe nije lako, osamljenički je i ponekad težak put do teksta, no podijeliti ga s kolegama i dobiti objektivnu kritiku i savjete profesionalaca, jedini je pravi put do dobre kratke priče i pjesme.

Zato vas pozivamo da se pridružite u novom ciklusu riječkih radionica kreativnog pisanja:

Na radionici kratke priče sa Zoranom Krušvarom i Zoranom Žmirićem napisat ćete priču koja će se pamtiti duže nego što se čita! I pokazat će vam kraći put do čitatelja: umjesto da čitatelja umlatite sapunicom od osam tomova, možete ga zavesti jednom stranicom. Ili samo jednom rečenicom. Jer, na radionica pisanja kratke priče naučit ćete kako s malo riječi kazati puno i kako navesti čitatelja da doživi ono što je pisac rekao, ali i ono što nije.

Radionicu poezije vodi riječka književnica Kristina Posilović. Ako imate inspiraciju, a nemate pjesmu, metafora vas guši, a motivi bježe na sve strane, radionica poezije otvorit će vam vrata najzanimljivijega od sviju (ne)poznatih svjetova – čitanja i pisanja moderne i suvremene poezije.

Polaznici prve generacije pjesnika pripremaju pjesme za prvu zajedničku zbirku. Zašto i vaše pjesme ili priče ne bi našle svoje mjesto u nekoj zbirci priča?!

Ne razmišljajte puno, krenite odmah, pišite s riječkim piscima, učite od njih, podijelite s nama ljubav i strast prema književnosti i pisanju! Prijave i upisi na www.cekape.com ili mailom na cekaperijeka@gmail.com, telefonom na 01 2431 071, 091 5675 140.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...