Početna - IZDVOJENO - Centar za kreativno pisanje poziva na šestu Ljetnu školu pisanja od 21. do 28. kolovoza u Triblju
skola pisanja

Centar za kreativno pisanje poziva na šestu Ljetnu školu pisanja od 21. do 28. kolovoza u Triblju

Od 2011. godine Centar za kreativno pisanje CeKaPe u zadnjem tjednu kolovoza odlazi iz Zagreba i sedam dana piše, čita i stvara uspješne tekstove s polaznicima Ljetne škole pisanja. Ovogodišnja Ljetna škola održat će se od 21. do 28. kolovoza 2016. u mirnoj dolini Vinodol, udaljenoj 6 km od mora u hotelu Balatura. Tristo godina staro obiteljsko imanje uronjeno u mir i tišinu idealno je mjesto za stvaranje i pisanje, za radionice, večernje književne programe i druženja s eminentnim predstavnicima hrvatske književne scene.

Ovogodišnji voditelji radionica su renomirani autori iz Rijeke, Splita i Zagreba: Zoran Žmirić, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, vodit će radionicu kratke priče. Iz Splita, na radionicu Proze, dolazi višestruko nagrađivan pisac s velikim iskustvom u vođenju splitskih radionica kreativnog pisanja, Renato Baretić. Prvi put u Ljetnoj školi pisanja bit će održana radionica «Kreativno pisanje kroz meditativne tehnike i znanja» s voditeljicom Stanislavom Nikolić Aras. U ponudi su i radionice iz redovnog programa CeKaPe-a: radionica scenarija sa Sanjom Kovačević i radionica pisanja bloga s Aleksandrom Starčević.

U večernjim satima polaznici će sudjelovati u književnim programima uz goste koji će im govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja: Tea Tulić, Davor Mandić i Enver Krivac. Na zatvaranju Ljetne škole, u subotu navečer, održat će se završna produkcija na kojoj će polaznici čitati tekstove.

«Iz naše ljetne škole izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su sudjelovali  u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije Ljetne škole pisanja. Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.»
Prijava i detaljnije informacije o jedinstvenoj književnoj avanturi nalaze se na ovom linku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...