Početna - GLAZBA - Četiri tenora očarala opatijsku publiku

Četiri tenora očarala opatijsku publiku

Svojim su nastupom na Ljetnoj pozornici pod zvjezdanim nebom Opatije Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Filip Hozjak i Vladimir Garić više od dva sata oduševljavali okupljenu publiku.

Tenorima je bilo izuzetno stalo da se nastavi tradicija rujanskih koncerata na otvorenom jer je još uvijek svima ostao u sjećanju sjajan prošlogodišnji koncert na zagrebačkoj Šalati s revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije, kao i onaj u Varaždinu, u vili Bedeković u sklopu Špancirfesta.

Budući da je zdravstvena situacija i dalje neizvjesna, koncert se održao u skladu s propisanim mjerama, a nešto hladnija noćna temperatura nije nikome zasmetala. A kako i bi kad ju je svojim elanom i neodoljivim šarmom užarila tenorska četvorka. Ljetna se pozornica još jednom pokazala idealnom koncertnom oazom u novim uvjetima jer je svojom kvalitetnom organizacijom, poštujući mjere, omogućila publici potpuni užitak na koncertima.

Tenori su večer započeli pjesmom “Grande amore”, kojom tradicionalno otvaraju svoje koncerte, zatim su izveli autorsku pjesmu Gorana Karana “Moja Dalmacija”, kojom su treći put u karijeri osvojili prvu nagradu publike na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Uslijedili su brojni poznati strani i domaći hitovi – “Brod bez imena”, “Sve je tvoje”, “Funiculì, Funiculà”, “Nessun dorma”, kao i domaće “Vilo moja”, “Cesarica” i brojne druge. Nadahnuto su izveli “Ne diraj moju ljubav” igrajući se sa stilovima, a završili su je u a cappella verziji i pobrali glasan pljesak.

Tenori ne bi bili Tenori da nisu pripremili nekoliko iznenađenja. Zapjevali su poznatu Robićevu “Serenadu za Opatiju”, koja je neslužbena himna Opatije, i time digli publiku na noge. Pozornica im je u jednom trenutku bila čak i tijesna pa su se odlučili razgibati i na propisanoj udaljenosti “ući” među publiku – vokalnim su “dobacivanjem” oduševili izvedbom “O sole mio”.

Osmijeh, šale, glasovi, rekviziti, spontanost, međusobna dobacivanja – sve je to ono čime su 4 Tenora još jednom pokazala zašto ih publika toliko voli i uvijek ih isprati gromoglasnim ovacijama. Napuniti Ljetnu pozornicu u rujnu, u novim uvjetima, još je jedan veliki uspjeh. 4 Tenora ovim su koncertom završili ljetnu sezonu pa kreću s pripremom novih koncertnih iznenađenja za jesen, koja samo što nam nije pokucala na vrata.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...