Početna - GOSPODARSTVO - Cijene parkiranja u Opatiji opet će se mijenjati

Cijene parkiranja u Opatiji opet će se mijenjati

Nova izmjena ne može stupiti na snagu prije jeseni zbog potrebne procedure.

Gradska tvrtka Opatija 21 početkom ožujka ove godine nakon punih deset godina preuzela je upravljanje javnim parkirališnim površinama od privatne tvrtke Liburnija parking. Nakon što se jedno kraće razdoblje naplata parkiranja nastavila po dotadašnjim uvjetima, nedavno su na snagu stupili novi uvjeti koji donose brojne pogodnosti Opatijcima, među kojima se posebno ističe sat besplatnog parkiranja dnevno za sve Opatijce, no s druge strane cijena je na određenim lokacijama nešto porasla, a proširile su se i površine pod naplatom.

Zbog toga pojedini Opatijci na društvenim mrežama iznimno negoduju, a očito su bili dovoljno glasni da natjeraju predstavničku većinu predvođenu Akcijom mladih i SDP-om, koji su i preuzeli od gradonačelnika ovlast o donošenju parkirališne politike, da nakon svega mjesec-dva krenu u novu izmjenu uvjeta parkiranja te su za kompletnu situaciju optužili gradonačelnika.

Tako su već uputili u proceduru Prijedlog izmjena Općih uvjeta organizacije parkiranja na javnom parkiralištu koji se sastoji od sljedećeg:

1. Korekcija cijene prve zone (1) na 5k/h u sezoni, 3kn/h izvan sezone

2. Premještanje sljedećih lokacija iz zone 0 u zonu 1: Opatija: Feliksa Peršića (Ambasador, Opatija: Nova cesta kod Doma zdravlja, Opatija: Eugena Kumičića – parkiralište Tržnica, uz izuzeće od primjene PPK na parkiralište Opatija: Nova cesta kod Doma zdravlja kako bi se ista sačuvala za pacijente

3. Korekciju trajanja ljetne sezone na 1. svibnja – 30. rujna

4. Korekciju Dnevne karte u zoni 1 u sezoni sa 160 kn na 75 kn, te van sezone sa 60 kn na 30kn i dopuštanje mogućnosti da se naplata dnevne karte može ostvariti u roku od 8 dana i plaćanjem na daljinu

5. Razmatranje ublažavanja efekta širenja površina pod naplatom na sve zaposlenike u Opatiji nakon provedenog javnog savjetovanja.

Nova izmjena ne može stupiti na snagu prije jeseni zbog potrebne procedure. Predstavnička većina odbija preuzeti odgovornost za trenutnu situaciju zbog koje je dio građana nezadovoljan, a to nije spreman učiniti ni gradonačenik Ivo Dujmić koji je objavio reagiranje.

“Ono što treba u početku naglasiti da je većina u Gradskom vijeću (Akcija mladih, SDP, HSU, IDS i Unija Kvarnera) najprije oduzela ovlasti Gradonačelniku da odlučuje o parkirnoj politici s namjerom da mogu sami kreirati i provoditi parkirnu politiku u Gradu Opatiji, a ne da kao i dosada o tome samostalno odlučuje Gradonačelnik. Time su ujedno i preuzeli odgovornost za parkirnu politiku u Gradu.

Moj Izvorni prijedlog nije se bitno razlikovao od Odluke koja je bila na snazi i po kojoj je dosadašnji privatni koncesionar upravljao parkiralištem u Gradu Opatiji, uz bitnu dopunu s kriterijima koji su dio obećanja Nezavisne liste Ivo Dujmić – uvođenje besplatnog prvog sata parkiranja za sve stanovnike Grada Opatije”, stoji, između ostalog, u reagiranju opatijskog gradonačelnika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dan mimoza

I u Opatiji obilježen 11. Dan mimoza- nacionalni dan prevencije raka vrata maternice  Prodajom mimoza i dijeljenjem stručnih savjeta, na ...