Početna - IZDVOJENO - Cijepljenje djece je obavezno
cijepljenje u školama

Cijepljenje djece je obavezno

Ustavni sud odbio je prijedlog za ocjenom ustavnosti obvezne imunizacije djece, te odlučio da o cijepljenju djeteta u Hrvatskoj roditelji ne mogu samostalno odlučivati. Tako je i Ustavni sud zatražio je mišljenje Ministarstva zdravlja koje aktivnu imunizaciju ističe kao najdjelotvorniju mjeru u sprječavanju zaraznih bolesti. Cijepljenje je najbolja zaštita od potencijalno opasnih bolesti, te da je “pravo djeteta na zdravlje više od prava roditelja na izbor.”

Hrvatski zavod za javno zdrastvo najavljuje javnu raspravu o zakonskoj obvezi cijepljena djece u travnju. Cilj javne rasprave je razgovarati sa širom javnosti, udrugama pacijenata i svim nadležnim institucijama o potrebi zakonske regulacije obveznog provođenja cijepljenja.

Izuzetna važnost je osigurati da djeca i sugrađani budu zaštićeni od svih bolesti od kojih ih sada uspješno štitimo. Građanska inicijativa tvrdi da cijepljenje je pravo izbora, te traže da u Hrvatskoj cijepljenje bude neobavezno kao i u većini razvijenih europskih zemalja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...