Početna - IZDVOJENO - City Games neumorno traže novog hrvatskog prvaka
city_games_37

City Games neumorno traže novog hrvatskog prvaka

Nakon gotovo dva mjeseca neumornog putovanja Hrvatskom i susjednim zemljama, sportsko – zabavne igre City Games polako su stigle do najuzbudljivijeg dijela turneje i hrvatskog finala čiji će domaćin 4. kolovoza biti Malinska. Ovi neslužbeni nasljednici Igara bez granica, i ove su sezone obišli desetke jadranskih i kontinentalnih mjesta u potrazi za najsrčanijim ekipama koje će boriti za titulu hrvatskog prvaka u završnom dijelu popularnog ljetnog natjecanja.

Na tom putu, brojni su se sportaši i rekreativci iskazali timskim radom i spretnošću, promovirajući tako zdravo rivalstvo i prijateljstvo – vrijednosti koje ove igre baštine već generacijama.

“Puno sam opušteniji ovdje nego u ringu, ali kad igram, onda igram, ne volim gubiti.” – kazao nam je u Zatonu MMA borac Duje Penić, član ekipe Plina Istočna iz Ploča, pokazujući s koliko ozbiljnosti natjecatelji sudjeluju u igrama.

Sjajan je primjer i Bojan Andrić, kapetan riječke ekipe Reful sastavljene od velikih obožavatelja nogometa, koji je doputovao s Eura iz Francuske u Hrvatsku kako bi u pauzama utakmica naše reprezentacije sudjelovao na City Games susretu u Lovranu.

Da se predanost isplati, svjedoči nam i ekipa Velika Riva Doli iz Dubrovačkog primorja koja je već treću godinu osigurala mjesto u finalu.

Kako priliči manifestaciji koja promovira sportski duh, čak i porazi motiviraju za bolju pripremu iduće sezone. “Ovaj put nismo bili kompletni, no nisam razočarana. U Americi se nemam prilike ovako dobro zabaviti, vraćam se svakako i slijedeće godine.” – otkrila nam je u Baškoj Vodi Doris Boroje, odbojkašica s kalifornijskom adresom.

Pozitivan duh igara pronositi će bez daljnjeg i neki od turista koji su na igre naišli tijekom odmora te im se spontano priključili. Jedan od njih je Justin Ganes iz San Francisca, koji je u Brelima primjetio komešanje na rivi. “Pomislio sam, zašto ne i odlično sam se zabavio!”. I ne samo zabavio, Justin je s ekipom iz Mađarske tu večer slavio pobjedu.

U svemu ovome krije se tajna dugovječnosti City Gamesa i širenja na sve veći broj zemalja, ali i vjernosti publike koja točno zna što može očekivati – ludu atmosferu punu adrenalina, smijeha pa i suza.

Sve to posjetitelje čeka i u Malinskoj! Zato, ukoliko ste u prilici, budite dio ove ljetne zabave i prepustite se njenom neodoljivom šarmu. Slobodno se priključite glasnom navijanju za svog favorita i ne štedite grlo, jer često su upravo podrška publike i uzavrela atmosfera jezičac na vagi koji odlučuje pobjednika u završnim igrama.

Koja god od ekipa zasluži naslov hrvatskog prvaka, ostaje joj nešto više od tri tjedna za pripremu za veliko međunarodno finale 27. kolovoza u Biogradu na Moru, gdje će ogledati snage s predstavnicima drugih zemalja koje ove godine sudjeluju u City Games projektu.

Za više informacija, posjetite službenu stranicu www.city-games.com.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...