Početna - IZDVOJENO - Sutra nova Coffeehouse debata: Mjere i politike štednje u vrijeme ekonomske krize
web

Sutra nova Coffeehouse debata: Mjere i politike štednje u vrijeme ekonomske krize

Sutra se s početkom u 19:00 sati u  kavani opatijskog  hotela Continental održava Coffeehouse debata pod nazivom Mjere i politike štednje u vrijeme ekonomske krize, a panelisti su dr.sc. Neven Petrović i mr. sc. Aneli Dragojević.

Posljedice ekonomske krize koja je nastupila 2008. godine još se uvijek osjećaju u Europi, a prema posljednjima istraživanjima čini se da je Hrvatska među državama koje se najsporije oporavljaju. Pitanje koje nam se nameće, između ostalih, je i kako se država treba postaviti u vrijeme ekonomske krize? Treba li povećati javnu potrošnju kako bi potaknula proizvodnju, ili se pak treba fokusirati na smanjenje javne potrošnje i mjere i politike štednje?

Na tragu ovih pitanja, organizatori iz Udruge za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hotela u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental donose panel-diskusiju o politikama i mjerama štednje u vrijeme gospodarskih kriza. Naši su panelisti dr.sc. Neven Petrović, politički filozof i docent sa Odsjeka za filozofiju Sveučilišta u Rijeci, ujedno i priznati stručnjak u području distributivne pravednosti, te mr.sc. Aneli Dragojević, ekonomistica i doktorandica filozofije na Sveučilištu u Rijeci, poznata po svojim ekonomskim izvještajima i intervijuima za Novi list.

Ukoliko želite proširiti svoje znanje iz područja makroekonomije, ili pak podijeliti s drugima svoja razmišljanja i odgovore na neka od najvećih pitanja koja muče današnje ekonomiste, ali i tvorce javnih politika koji moraju donositi političke odluke koje će utjecati na ukupno gospodarstvo neke države, pridružite nam se u srijedu, 15. travnja 2015. u kavani Hotela Continental. Zanimljivi panelisti i zainteresirani sugovornici čekaju na sve koji nam se žele pridružiti u raspravama uz kavu ili čaj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...