Početna - IZDVOJENO - Croatia Airlines u turističku sezonu s više letova
foto: web

Croatia Airlines u turističku sezonu s više letova

Najvažnija tržišta ove će godine u ljetnom redu letenja biti Njemačka, dok se sezonski letovi uvode i na tržištima Velike Britanije, Francuske, Švicarske, Austrije i Nizozemske.

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines čijim zrakoplovima godišnje dolazi oko dvije trećine svih avioturista u Hrvatsku, ove će godine nastaviti rpidonositi razvoju hrvatskog turizma s povećanim brojem letova i sjedala tijekom sezone.

Ove godine uopči uskrsnih blagdana, kojima u Hrvatskoj tradicionalno počinje turistička sezona, uvesti sezonske linije prema mnogim europskim tržištima te povećati broj tjednih letova na postojećim linijama. Mrežu letova prilagoditi će aktualnoj tržišnoj potražnji u skladu sa svojim programom restrukturiranja, a pozitivne putničke efekte to jest veći broj sezonskih putnika očekuju zbog dobrih najava za hrvatski turizam ovu godinu sa svih tržišta. Iz CA ističu da red letenja prilagođavaju aktualnim potrebama putnika i tržišnoj potražnji, u vrijeme ljetne sezone broj dnevnih letova može biti i do osamdeset posto veći u odnosu na broj dnevnih letova u zimskom redu letenja. Zrakoplovi će letjeci u gotovo trideset odredišta u osamnaest država.

Kada je riječ o sezonskim letovima, najveći broj letova ove godine planiran je iz najvažnijih emitivnih tržišta u odredišta na jadranskoj obali, posebno na zračne luke u Split i Dubrovnik, a novost su im izravni sezonski letovi subotom na liniji Split-Atena.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

TZ grada Opatija objavila Javni poziv – Potpore za turistička događanja u 2023. godini

Turistička zajednica grada Opatija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turistička događanja u 2023. g.“. ...