Početna - IZDVOJENO - Croatian Drift Challengea na Grobniku
grobnik
web

Croatian Drift Challengea na Grobniku

Svega nekoliko dana dijeli nas od druge runde Croatian Drift Challengea, prestižnog hrvatskog natjecanja čiji će domaćin ovaj puta biti sportski aerodrom Grobnik, koji je u mnogočemu sličan Osječkom aerodromu, i nalazi se preko puta Automotodroma “Grobnik”. Sam Aerodrom smješten je na ravnom dijelu Grobničke poljane sa pistom dužine cca 1600m i pripadajućim sadržajima.

Nova lokacija će zasigurno biti primamljiva takmičarima iz Slovenije, Italije i Austrije te naravno posjetiteljima sjevernog dijela Hrvatske, posebice građanima Rijeke u čijoj okolici se nalazi aerodrom i naravno obližnjoj Istri. Adrenalinski vikend održat će se za vikend s time da je subota rezervirana više za treninge i Drift Taxi, dok je nedjelja više orjentirana na takmičarski dio, kvalifikacije i Twin drift finale.

Podsjećamo da su na prvoj rundi zablistali Marino Pirić, Marko Brkljačić te Uroš Berdajs koji su tim poretkom završili na prvoj rundi. S obzirom da se sezona još uvijek zagrijava i da je ova druga utrka na Sportskom aerodromu novost u kalendaru Croatian Drift Challenge-a, vjerujemo da će vožnje biti još interesantnije s obzirom da je staza za veliku većinu vozača nepoznata.
Za sve posjetitelje tu su već poznate TAXI drift vožnje, no ovog puta organizatori obaviještavaju da će broj vožnji biti ograničen stoga požurite i okusite čar drifta. Standardno će biti organiziran RC drift (auti na daljinsko upravljanje), uz uvijek atraktivne hostese, nagradne igre i prateći program.

Podsjetimo, drift je tehnika vožnje automobila u kojoj vozač namjerno zanosi vozilo kako bi mogao bočno kliziti ali pritom zadržava maksimalnu kontrolu. Pred vozača stavlja izazov da na atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg kraja prelazi zadanu stazu. Prilika je, ujedno, da najbolji drifteri pokažu kako vješto nadovezati jedan za drugim zavojem i oduzeti dah gledateljima. Izbor auta iznimno je važan, no uspjeh prije svega ovisi o vozačevu umijeću, što znači da se osim profesionalaca ovim sportom mogu baviti i entuzijasti – amateri.
Drift je nastao u Japanu otkud se vrlo brzo proširio svijetom te je svojom atraktivnošću, twin driftom i odlično pripremljenim automobilima svih marki privukao zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i naravno atraktivnost. Sve ono što garantira vrhuski show za gledatelje i fanove.

Organizatori posebno zahvaljuju sponzorima i tvrtkama Tokić – Sigurnost u pokretu, ORYX centar za sigurnu vožnju, Red Bull, Valvoline, Motordiht, Yokohama, magazin“Auto i točka”, Studio 25, Auto “FEF”, Zzip-mediagroup, Folije Zagreb, Pivovara „Laško“ i DAK Motorsportu te brojnim drugima.

Utrka će, osim zabavnoga i vrlo atraktivnog, imati i humanitarni karakter. Dio prikupljenih sredstava od drift taxija (2 kruga + majica CDC 2014), organizatori će uplatiti na račun udruge Debra koja aktivno pomaže „djeci leptirima“, mališanima oboljelim od nasljednih buloznih epidermolizama.

Za subotu 11.07 je ulaz 20 kn, u nedjelju 12.07 na dan utrke cijena ulaznice je 40 kn.
Ulaz otvoren od 12:00 h u subotu, a od 09:00 h u nedjelju. Program vožnji u nedjelju vidljiv je na fotografiji u tekstu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...