Početna - IZDVOJENO - Cruiser “Voyager” najavio učestalije uplovljavanje velikih putničkih brodova ove jeseni
cruiser-voyager
foto: Grad Rijeka

Cruiser “Voyager” najavio učestalije uplovljavanje velikih putničkih brodova ove jeseni

U riječku luku uplovio je cruiser „Voyager“ brodarske kompanije „Voyages of Discovery“, s oko 560 putnika koji je u Rijeci boravio jedan dan. Dolazak cruisera „Voyager“ označava početak učestalijih dolazaka brodova na kružnim putovanjima koji su Rijeku uključili u svoj itinerer. Rezultat je to zajedničkih promotivnih aktivnosti Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i Kvarnera.

 Na cruiseru „Voyager“ brodarske kompanije „Voyages of Discovery“, grupacije „All Leisure Holiday Group“ sa sjedištem u Leicestershireu u Velikoj Britaniji, dugom 155 metara svijet istražuje oko 560 putnika, a jedna od njihovih destinacija je i Rijeka, grad koji turistima svakako može puno ponuditi.

Za utorak 20. rujna najavljen dolazak još jednog prestižnog broda „Silver Spirit“ američke kompanije „Silversea“ kapaciteta 540 putnika, a 26. rujna u Rijeku će uplovitii brod „Braemar“ kompanije „Fred Olsen Cruise Line“ s čak 929 putnika.

Kontinuitet dolazaka cruisera nastavlja se i listopadu. Prema najavama, u riječku luku bi 4. listopada trebao stići brod „Minerva“ kompanije „Swan Hellenic“ grupacije „All Leisure Holiday Group“ s 481 putnikom, a isti brod zatvorit će ovogodišnju sezonu drugim dolaskom 6. prosinca. U međuvremenu, 10. listopada Rijeku će posjetiti dva broda – poznati „Thomson Celebration“ i „Saga Sapphire“ kompanije „Saga Cruises“ sa 720 putnika, koji će u riječku luku uploviti prvi put. Po prvi puta trebao bi uploviti i brod „Pacific Princess“ kompanije „Princess Cruising“ s oko 672 putnika, i to 20. studenoga.

Sve kompanije svojim su putnicima ponudile različite izlete u okolici Rijeke pa će znatiželjnici tako moći posjetiti i Istru, Gorski kotar, otok Krk, pa čak i Zagreb.

„Najave za sljedeću godinu su isto dobre. Očekuje se povećanje broja dolazaka brodova i novih kompanija, kao i povećanje ukupnog broja putnika koji će posjetiti Rijeku“, istaknuo je Rajko Jurman iz Lučke uprave Rijeka.

U ovoj priči svakako treba spomenuti i turističke jedrenjake koji u ljetnoj sezoni iz Rijeke svake subote kreću na tjedna kružna putovanja po sjevernim otocima hrvatskoga Primorja. Uz nedavno predstavljene odlične rezultate riječkog turističkog prometa za prvih osam mjeseci ove godine, treba naglasiti i kako je na području Lučke uprave Rijeka zabilježeno 20% povećanje putnika na turističkim jedrenjacima, u odnosu na isto razdoblje 2015. godine.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...