Početna - IZDVOJENO - Na čvoru Rujevica počela izgradnja kružnog toka
rujevica-kruzni
foto:google

Na čvoru Rujevica počela izgradnja kružnog toka

Čvor Rujevica, spoj gradske prometnice s riječkom zaobilaznicom, za nekoliko mjeseci postat će kružni tok. Radovi koji su počeli ovaj ponedjeljak trebali bi potrajati do 8. ožujka 2017., a rekonstrukciju raskrižja potaknula je izgradnja novoga trgovačkog centra u neposrednoj blizini.

Iznimno složen zahvat, s obzirom da raskrižje na Rujevici povezuje jednu od prometnijih gradskih cesta s riječkom zaobilaznicom, odnosno državnom autocestovnom mrežom, odvijat će se u pet faza, izvijestili su iz riječke ispostave Hrvatskih cesta. Prva faza, dodaju, trajat će 40 dana i neće značajno utjecati na odvijanje prometa.

Rekonstrukcija čvora Rujevica potaknuta je planiranom izgradnjom trgovačkoga centra u blizini. Ocijenjeno je da će se uz pristupnu cestu urediti i potpuno drugačije raskrižje, kako bi se osigurala protočnost prometa, koji će, kada ondje bude trgovački centar, postati još gušći. Investitor je Spar Hrvatska, a prema projektu tvrtke AG – Projekt radove izvodi Goran graditeljstvo.

Trenutno trokrako raskrižje tako će postati kružno, s ukupno četiri izlaza. Novi, četvrti privoz u prvo će se vrijeme koristiti samo za dolazak do trgovačkoga centra, a u budućnosti će ići do spojne ceste ŽC 5025 – DC 427, koja od Rujevice vodi do Marišćine, predviđene GUP-om Grada Rijeke.

Zasad će prometna signalizacija samo upozoravati vozače da su radovi u tijeku, a uoči početka druge faze radova javnost će biti ponovno obaviještena. Tada će gužve u prometu oko zone gradilišta biti neizbježne, pa iz Hrvatskih cesta vozače mole za razumijevanje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvorene prijave na STEM radionice u inoLAB-u u Kastvu

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav od ove školske godine provodi radionice programiranja i robotike. Učenici se mogu prijaviti na ...