Početna - IZDVOJENO - I dalje teško stanje u Gorskom kotaru
Gorski Kotar
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL/radiorijeka

I dalje teško stanje u Gorskom kotaru

Jutros u Gorskom kotaru nije bilo novih oborina, no bit će potrebno još puno truda i vremena da se nakon ledene kiše, koja je u danima vikenda pogodila taj kraj, život koliko-toliko normalizira.

Djelatnici Hrvatske elektroprivrede uspjeli su dijelom stabilizirati opskrbu strujom u nekim goranskim naseljima, poput Delnica, gdje je povremeno dolazilo do prekida na mreži. Struju su iznova dobila i neka naselja uz rijeku Kupu.

Međutim, situacija je daleko od stabilne u onim dijelovima Gorskoga kotara gdje je dio stanovnika već četvrti dan bez struje. Posljedice kvarova na elektromreži i dalje se najviše osjećaju u Čabru i okolici, crnoluškom kraju, općinama Fužine i Mrkopalj te dijelu naselja na području Vrbovskog.

Na tim se područjima teškoće, posebice u napajanju strujom vodoopskrbnih postrojenja, nastoje ublažiti nakon jučerašnje dopreme agregata. No i dalje ima velikih problema s telefonijom.

Danas će na terenu pojačano pojačane ekipe HEP-a sa sedamdesetak ljudi. Radit će i brojni djelatnici cestarskih službi, vatrogasci i šumari na uklanjanju srušenih stabala s još uvijek velikog broja neprohodnih goranskih cesta. U takvoj prometnoj situaciji kao posebnost zvuči podatak da je s područja Čabra do Delnica jutros uspio doći autobus iz Prezida.

Intenzivno će se danas raditi i na željezničkoj pruzi kroz Gorski kotar, kako bi se pokušao ponovno uspostaviti promet. U Gorskom kotaru ni danas nema nastave u školama.

Zbog teškog stanja u tom dijelu naše županije, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina za 12 sati je u sjedištu Županije sazvao sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje PGŽ-a. Na sjednici će biti i svi goranski gradonačelnici i načelnici.

Vremenska prognoza za danas predviđa povremene oborine, više u drugom dijelu dana – u Primorju i Lici kiša, u Gorskome kotaru snijeg, a ponegdje je ponovno moguća i ledena kiša.

radiorijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...