Početna - IZDVOJENO - I dalje teško stanje u Gorskom kotaru
Gorski Kotar
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL/radiorijeka

I dalje teško stanje u Gorskom kotaru

Jutros u Gorskom kotaru nije bilo novih oborina, no bit će potrebno još puno truda i vremena da se nakon ledene kiše, koja je u danima vikenda pogodila taj kraj, život koliko-toliko normalizira.

Djelatnici Hrvatske elektroprivrede uspjeli su dijelom stabilizirati opskrbu strujom u nekim goranskim naseljima, poput Delnica, gdje je povremeno dolazilo do prekida na mreži. Struju su iznova dobila i neka naselja uz rijeku Kupu.

Međutim, situacija je daleko od stabilne u onim dijelovima Gorskoga kotara gdje je dio stanovnika već četvrti dan bez struje. Posljedice kvarova na elektromreži i dalje se najviše osjećaju u Čabru i okolici, crnoluškom kraju, općinama Fužine i Mrkopalj te dijelu naselja na području Vrbovskog.

Na tim se područjima teškoće, posebice u napajanju strujom vodoopskrbnih postrojenja, nastoje ublažiti nakon jučerašnje dopreme agregata. No i dalje ima velikih problema s telefonijom.

Danas će na terenu pojačano pojačane ekipe HEP-a sa sedamdesetak ljudi. Radit će i brojni djelatnici cestarskih službi, vatrogasci i šumari na uklanjanju srušenih stabala s još uvijek velikog broja neprohodnih goranskih cesta. U takvoj prometnoj situaciji kao posebnost zvuči podatak da je s područja Čabra do Delnica jutros uspio doći autobus iz Prezida.

Intenzivno će se danas raditi i na željezničkoj pruzi kroz Gorski kotar, kako bi se pokušao ponovno uspostaviti promet. U Gorskom kotaru ni danas nema nastave u školama.

Zbog teškog stanja u tom dijelu naše županije, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina za 12 sati je u sjedištu Županije sazvao sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje PGŽ-a. Na sjednici će biti i svi goranski gradonačelnici i načelnici.

Vremenska prognoza za danas predviđa povremene oborine, više u drugom dijelu dana – u Primorju i Lici kiša, u Gorskome kotaru snijeg, a ponegdje je ponovno moguća i ledena kiša.

radiorijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...